Автор
Ива Петрова

Кои дрехи издават, че вече сте запусната домакиня

Основната грешка на неработещите домакини е да жертват красотата си в името на комфорта и практичността. Но дори и най-обикновеното облекло може да се допълни с аксесоари или ярки артикули, които да ви направят стилни и модерни.

В забързаното си ежедневие дамите често принасят в жертва не само закуската и обяда си, но и правилно подбраните дрехи и аксесоари. Пък ако трябва да обличате не само себе си, но и децата и съпруга си, направо ви идва да забравите за всякакъв стил.

Но нали всяка жена иска да изглежда страхотно и се надява околните да оценят достойно външния й вид, постигнат с много усилия?



Представяме ви няколко признака, които издават от пръв поглед домакинята:

1. Обувки с плоска подметка

Ако си имате работа с малко дете, което или ви е на ръцете, или в скута, или търчи наоколо – или пък ако ви предстои дълго обикаляне, за да напазарувате хранителни продукти и детски дрешки – със сигурност ще заложите на плоската подметка. Тя е много удобна и практична и уморява краката значително по-малко.

Тези обувки обаче могат да ви лишат от индивидуалност и стил. За да балансирате нещата, без да подложите краката си на адски мъки, носете обувки с модерни шарки или ярък цвят. Чудесен междинен вариант е и широкият нисък ток – той ще издължи силуета ви визуално, без да натоварва излишно краката.

2. Дънки, дънки... само дънки!

Дънките са удобни, затова много жени свикват с тях и ги носят не само при отбивка до супермаркета, но и на официални и публични мероприятия.

Сменете удобните си дънки с не по-малко удобни тесни или класически панталони. Те ще се комбинират не по-зле с якетата ви, но ще ви стоят по-стилно.


3. Гардероб изцяло в тъмни цветове

Домакините най-често наблягат на тъмните и сивите дрехи. Те се цапат по-трудно, не се набиват на очи, в критични случаи лесно се вкарват в ред с една мокра кърпичка... Но им липсва изразителност. Можете обаче да направите и такъв „дарк“ тоалет стилен, ако добавите ярки аксесоари или смените удобното си черно поло с тъмночервен или изумрудено-зелен пуловер.

4. Роклите и полите – веднъж на високосна година

Много жени предпочитат да носят панталон, а не рокля или пола. Това улеснява грижите за детето, ходенето на пазар и какво ли още не. Можете обаче да пробвате разширяваща се надолу пола с дължина до средата на прасеца. Тя няма да ви причини никакви неудобства, но пък ще ви придаде по-женствен и изтънчен вид.

5. Само практични аксесоари

Когато мислите ни са заети изцяло от битовизми, ние забравяме за красивите гердани, елегантните обици и стилните гривни. И наблягаме на топлите шапки, ръкавици и шалове и на семплите ръчни часовници. Вашият стилен образ обаче ще пострада от липса на аксесоари. Добавете ярки обици, леко шалче или оригинално колие – и изведнъж ще се превърнете от уморена домакиня в стилна дама.



Пожелаваме ви най-приятните и продуктивни стилни експерименти!