Автор
Люблена Папазова

Кой изяжда изхвърлената храна в Hell’s Kitchen?

“Нито едно ястие, което не отговаря на моите изисквания и стандартите на петзвезден ресторант, няма да излезе от моята кухня и да бъде сервирано на гостите”, категорично заяви шеф Виктор Ангелов при представянето на третия сезон Hell’s Kitchen. Кулинарят с типичния си директен стил обяви, че е твърд привърженик само на най-високото качество в ресторантите си - те са на топ локация, готви се само с класни продукти, а сметките са високи.

Затова и няма как да сервира боклуци, тъй че всяко провалено ястие отива в коша, още преди да стигне до масата. Ангелов обаче успокои, че в предаването храната не се хвърля, а се изяжда от дежурния телевизионен екип, предимно операторите за камерите. „Ако видите твърди много спрени порции от мен в епизода, да знаете, че операторите са били повече, пък и все гладни”, пошегува се известният готвач.

Представянето на третия сезон бе в йога студио, където е заснета рекламата на Hell’s Kitchen, която вече върви по Нова телевизия. Компания на Ангелов правеха още водещата на „Събуди се” Надя Ганчева и репортерите Мариан Станков и Ива Софиянска. Всички те прочетоха откровения на световни топ готвачи за любовта към кухнята, а преди това отпуснаха душата си с йога упражнения с професионален треньор. „Третият сезон на Hell’s Kitchen е винаги най-успешният, без значение в коя държава по света се излъчва”, обясниха от екипа. Близо 1500 кандидати премериха сили за участие, от тях са избрани 18, които отново ще бъдат разделени на мъжки и женски отбор. Още в първия епизод ще има двама, застрашени от изгонване.

"За да останеш в Кухнята на Ада, са необходими желязна дисциплина, концентрация и воля, които помагат да издържиш на напрежението. На този етап виждам, че въпреки уменията и дългогодишния им опит в професионалната кухня, на участниците ще им трябват още доста тренировки, за да се справят с новото меню и с вечерните резервации“, споделя шеф Ангелов. 2 конвектомата, 24 газови и 16 индукционни котлони, 2 скари, 4 електрически професионални фурни, 2 шок фризера вече работят усилено за гостите на ресторанта Hell’s Kitchen. 18-те готвачи разполагат с 50 шеф ножа и над 100 други ножове, 70 различни видове тигани, 100 касероли и 20 тенджери с вместимост между 3 и 140 л.

Четете още: Френските Алпи не са чак толкова далечна и скъпа дестинация