Днес жената не може да бъде само в една роля. Всекидневието ни кара да влизаме във всякакви - да сме и дами, и бунтарки, мениджъри и на семейство, и на офис, но в различни часове от деня. В чантите ни има всичко - от визитки и червило, през четка за зъби, маратонки, хартиени лигавници и залъгалка в кутийка, до ножче и отвертка. Колата ни трябва да е също толкова многообразна, колкото сме и ние.

Да си “колата на мама” пък е още по-сложна задача, с която напоследък се нагърбват все повече SUV-ове. Трябва да побира бебешка количка, детско столче, топка, ролери, раница, дамска чанта, още една раница, няколко чифта обувки и двете деца. А все изпод някоя седалка ще излезе пакетът с мокри кърпички, който падна оня ден, нали?


Да се върнем на въпроса - ще се справи ли новият Volkswagen T-Cross с мисията? Той дойде в България малко по-рано тази година, облечен в тюркуазено синьо и зареден с обещания. Каза, че ще се адаптира към нашите желания, ще е функционален и практичен. Все хубави неща, но в натоварения ни график няма много място за обещания, а ако си колата на мама, трябва направо да действаш.


Новият T-Cross се предлага във всякакви готини цветове, което от една страна ти помага бързо да си намираш колата на паркинга, от друга, детето й се радва. Освен това джантите могат да са в цвета на купето, което вдига допълнително нивото на уникалност на колата ви.



Отвътре дребничкият SUV на VW също може да е цветен, но това зависи от вас. Предлага се с няколко нива на оборудване, но на което и да се спрете, големият екран по средата ще е винаги там. Удобен тъчскрийн, който съдържа всичко необходимо за едно бързо предвижване из града. Серийна е и системата Front Assist, която следи зоната пред колата и е готова за аварийно спиране, ако изчисли опасност от удар. Освен това имате старт-стоп, функция за спешни повиквания eCall, функция lane-assist, която ви учи да подавате мигач при всяко престрояване, и isofix за две детски седалки.



Багажникът побира лятна количка без проблем. Голямата също не би трябвало да е трудност, но зависи от модела. Друга готина черта на новия T-Cross е вътрешното пространство, което днес можем да измерим най-лесно с кашони Икеа. Нали знаете как понякога изведнъж се оказвате на касата с планина от спонтанни покупки, които ще паснат идеално в хола, но дали ще влязат в колата - това вече е под въпрос. Тук T-Cross ще ви изненада, защото всичките му седалки се сгъват, при това много, и вътре става наистина широко. Неочаквано и за късмет достатъчно много, че да побере всичките ви идеи, придобили материални размери. За другата част - носенето до вкъщи, може да се обърнете към някой друг, чието име започва с Т.

(в материала има продуктово позициониране)