Автор
Woman.bg

Коя дизайнерка облече Деси Радева за срещата ѝ с кралица Елизабет II

Съпругата на президента на България предизвика възхищение по време на официална визита при нейно величество кралица Елизабет II. Десислава Радева беше облечена в елегантна рокля в кралско син цвят, създадена специално за нея от дизайнера Невена Николова.

Силуетът на дрехата е комбинация от по-прибрана долна част с хармонично контрастираща лежерна горна част, които заедно подчертават финеса на движенията на дамата. Богатото деколте отлично подчертава специфичните характеристики на използваната тъкан - любимият гладък плат на дизайнерката, която иначе е основно популярна с майсторското познаване и работа с дантела, която ѝ донесе признание и в Лондон. Свободно падащите гънки на плътната материя отлично подчертават кадифената дълбочина и в цвета. Ръкавът е тип кимоно, кройка, позволяваща на материала да се движи и да оформя собствени обеми. Тоалетът е цяла рокля, но преднамерено е разделена визуално на две, което е видимо само на гърба. Там тесният копринен черен колан прави фина връзка с черните чанта и обувки от велур.

„Моите тоалети винаги целят да изразят индивидуалността на всеки, независимо от повода и конкретния тоалет” – разкрива процеса на подготовката самата Невена и допълва: „Работата ми е да балансирам усещането на всяка жена за собственото ѝ тяло, като подчертая най-ярките достойнства на една фигура. Да прикрия дребните несъвършенства и всичко това да отрази характера на дамата. Деси Радева има изключително горда осанка и сдържано, елегантно присъствие. Когато това поведение се „облече” в хармония с изискванията на конкретния случай, ефектът е поразителен”.

Невена споделя, че цялата визия е задълбочено обмисляна и изцяло стратегически решена, за да може да осигури изключителен комфорт, красота и адекватност на Десислава Радева за специфичната визита. Изборът на цвят не е случаен, но не защото е "кралско син", а защото по преценка на Невена, всеки от обичайните пастелени и бонбонени цветове на Кралица Елизабет II добре хармонират на този нюанс, който на първо място отлично изразява физиката и силното присъствие на съпругата на българския президент.

„Представителността на г-жа Радева по най-правилния начин е мисия за цялата ни нация. Вдъхновението ми, както обикновено, идва от личността за която творя. Конкретно в работата с Десислава Радева, към това се прибавя спецификата на повода като държавна визита, строгостта на протокола по отношение на Кралица Елизабет II и сериозността на тази среща, както в културен, така и светски план. По време на подобни посещения, на такова високо ниво, повече от всякога, ние всички трябва да имаме повод за гордост и удовлетворение” – споделя още дизайнерката.

С подбора на гладка тъкан за роклята на президентската съпруга, Невена Николова слага началото на нова ера в своя творчески подход. Майсторката на дантелата и тънкия познавач на ефирната тъкан се обръща към гладките платове, за да отговори на динамичните изисквания в изработката на официалното и протоколното облекло. Точната дреха за точната личност е в основата на работата на Невена, която вече 18 години облича щастливите си клиенти за техните големи поводи, сериозни бизнес ангажименти и изобщо силно представяне във всички важни за тях моменти. За радост на всички нейни почитатели, скоро предстои представяне на нова, по-достъпна линия от тоалети, които позволяват носене и в ежедневието.

В момента Невена работи и върху тоалети за корпоративни празненства около предстоящите празници и вече около абитуриентските и сватбени вълнения за следващата година. Макар че тя основно живее и работи в Лондон, слабост на Невена са нейните клиентите ѝ от България.