Край на траура: Вижте Крал Чарлз Трети в шотландска пола и широка усмивка (снимки)

04 октомври 2022 | 15:00
7152
2
Снимки: getty images
2

Траурният период, по повод кончината на кралица Елизабет Втора, изглежда премина. Крал Чарлз Трети и кралицата-консорт Камила направиха публична визита в Шотландия, на която кралят си беше сложил традиционната шотландска пола.

Огромни тълпи народ се скупчиха по дънфърмлинските улици в областта Файф, на север от Единбург, за да зърнат с очите си новия крал. Чарлз Трети, който носеше шотландска пола при посещението си, намери време да се ръкува с част от посрещащите го, като това стана непосредствено след неговата среща с първия министър на Шотландия -  Никола Стърджън, и други представители на шотландските власти.

Чарлз Трети

Целта на посещението на кралските особи беше да предоставят на Дънфърмлин официален статут на град. Това е родното място на крал Чарлз Първи, който е последният британски монарх, роден в Шотландия, царувал през XVII век, преди да бъде екзекутиран. 

Чарлз Трети

Чарлз Трети и съпругата му ще дадат прием за около 300 гости в Единбург в чест на британците с южноазиатски произход. Монархът ще си направи среща и с хора, произхождащи от Индия, Пакистан и други страни в Южна Азия, за да отбележи приноса, който те имат за Великобритания.

Чарлз Трети

Чарлз застана на престола непосредствено след смъртта на майка си в шотландския замък "Балморал" на 8 септември. В цяла Великобритания имаше десетдневен траур, който кралското семейство удължи с още една седмица след погребението на кралицата на 19 септември.Четете още: Още кралски драми! Принцеса Ан за Камила: Тя никога няма да бъде истинска кралица!

Още по темата

Коментари

2 Lyz
  17 октомври 2022 | 22:31 отговор
 

Нищо не е важно и те ще отпътуват по реда си/ много фалш има в тази цялата история / деликатната жена я няма,а тази нова "кралица " е цяло чудо на подлизурство/ но те си знаят,жалко за лейди Даяна !И децата и за Хари и съпругата му ?

 
1 фен(бивш)
  04 октомври 2022 | 18:39 отговор
 

Казано е:всяко чудо,за три дни,а най-голямото,девет.И траура,ще свърши,40 ще й направят.ВРЕМЕТО,ЗА мъртви/живи,тече.Не могат,да я върнат.

 

Добави Коментар

Най-четени