Кралица Летисия спря да боядисва косата си. Вижте резултата!

Очарователната кралица Летисия по право се счита за една от най-красивите и стилни кралски особи в света.

Бившата телевизионна журналистка може да се похвали с грациозната си осанка и изваяна до съвършенство фигура. тя има перфектни черти на лицето и отличен вкус към тоалетите.

Стилът и изборът ѝ на дрехи винаги попадат на първите страници на вестници и списания. Или с други думи, спокойно можем да заключим, че 48-годишната Летисия изглежда с поне 10 години по-млада.

Или така поне беше до последната ѝ публична изява, състояла се в начало на февруари, тази година. От нея ясно личи, че кралицата е решила да се откаже от боята за коса и да покаже на света естествените си посивели нишки в косата си.

Само преди месец от тях нямаше и следа – тогава Летисия се появи до своя съпруг с богат шоколадов нюанс на косата си.



Няма съмнение, че след една определена възраст дамите постепенно започват да губят тъмните си краски, а някои от тях дори с гордост демонстрират посивелите си кичури. Може би точно това се опитва да направи и кралицата на Испания – да привлече вниманието към себе си, фокусирайки погледите върху този така необичаен за нея, но, признаваме, чаровен акцент върху косите ѝ. Вероятно става въпрос за експеримент, към който Летисия прибягва за първи път в живота си, а може би просто е оставила косата си да си отдъхне от химикалите в боите.



В медийното пространство се появиха и други коментари относно новата визия на кралицата. Според тях побелелите косъмчета на Летисия не са случаен пропуск, а умишлено решение.



Напоследък в Испания се обръща все по-сериозно внимание на твърдението от страна на изследователи, според което до 2050 г. страната може да се превърне в „най-старата“ държава в света, с хора над 65 години, съставляващи половината от населението на страната. По този повод дори излезе книга с интригуващото заглавие „Сива революция“. На нейните страници авторите изразяват мнение, че остаряването означава не загуба на сила, а просто натрупване на повече опит и разкриване на тайните на дълголетието. Оттам те призовават и кралското семейство да даде на възрастните повече шанс и възможности.

Може би Летисия е решила да се вслуша в съветите им, да се присъедини към „сивата революция“ и да покаже на по-възрастните хора, че е зад тях и че няма нищо лошо в това да приемеш белите си коси. Достатъчно е само да ги превърнеш от дефект в ефект – тенденция, която напоследък набира все по-голяма популярност в света на стайлинг модата.

Четете още: Блейк Лайвли: Чувствах се ужасно след раждането. Дизайнерите трябва да правят дрехи с по-гол