Автор
Woman.bg

Красавица от Южна Африка спечели титлата Мис Вселена

26-годишната Зозибини Тунзи, носителка на титлата „Мис Южна Африка“, спечели короната на тазгодишния конкурс „Мис Вселена“. Бляскавата церемония се състоя в Атланта, САЩ. За поредна година водещ на конкурса бе комедийният актьор Стив Харви.


Тъмнокожата красавица успя да пребори ожесточената конкуренция от над 90 кандидатки за 68-ата титла „Мис Вселена“. Миналогодишната носителка - филипинката Катриона Грей, предаде короната на Тунзи.

Южноафриканката впечатли журито с грация и интелект. Красавицата, която се бори против насилието срещу жените, беше бурно аплодирана при заключителната си реч. Зозибини заяви, че ще направи всичко възможно да насърчи младите момичета да вярват в себе си.


„Израснах в свят, в който жена, която прилича на мен - с моя тип кожа и коса, никога не се е считала за красива. Смятам, че е време това да се промени. Искам децата да се вгледат в лицето ми и да видят техните лица, отразени в моето. Младите момичета не трябва да позволяват да стават жертви на насилие“, сподели развълнуваната победителка.

За подгласнички на „Мис Вселена“ бяха избрани представителките на Пуерто Рико - Мадисън Андерсън, и Мексико - София Арагон.

____

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.