Стойката на всеки човек изразява неговия стил, настроение, емоция. Тя може да „крещи” на околните, че сте изморени, ядосани, уплашени ...

Стойката е от съществено значение не само за вас самите, но и за околните. Тя, заедно с дрехите е нещото, по което ви "посрещат".

Четете още: Ръцете говорят

Можете да си направите следния експеримент:

Направете едно кръгче с нормалната си походка и още едно, като следвате долните указания:
изправете колкото се може рамената
изпъчете бюста напред
глътнете корема
дупето- назад
брадичката- издадена напред
погледът ви нека е вперен в мислена точка пред вас.
Оглеждайки се ще установите, че хората са вперили погледите си във вас, във вашата фигура и във вашата плавна и уверена походка. Имате чар, затова се научете да го използвате!

Изгърбените хора, сгушени сами в себе си и с вперен поглед в обувките си, излъчват неувереност, ниско самочувствие и някакъв отблъскващ страх. В зависимост от разположението на тялото, вие предавате някакво послание. То издава ви издава винаги, дори си мислите, че можете да се „замаскирате” с усмивка, или с жест в дадена ситуация. Тялото ви винаги говори вместо вас, затова трябва да поработите върху посланията, които изпращате.

Неправилната стойка подчертава недостатъците на външния ви вид. Прегърбените хора са невзрачни, походката им е плаха, а това не се харесва на хората. Това е нещо като визитка, с която се представяте на хората 24 часа в денонощието. Ако неправилната, отпусната и изгърбена стойка се превърне в навик, нещата стават сложни. Освен, че не е естетическо красиво, последиците могат да се окажат фатални. Гръбначното изкривяване е наболял проблем не само сред подрастващите, а и при вече зрелите жени.

Свикването на тялото с нова стойка е дълъг процес и отговорна задача, която се нуждае от воля и системност. Правете по около 10 минутни ежедневни упражнения пред огледалото. Ако имате възможност ходете на гимнастика или плуване и със сигурност мислете постоянно за позицията на тялото си докато това не се превърне във ваш инстинкт. Най-важно от всичко обаче е да обикнете новата си различна визия, съветват от za-decata.com

Забравете, че „шляпате” по мръсните градски улици и си представете, че дефилирате на някой лъскав подиум. Красивата походка е изящно изкуство, овладеете ли го и няма да съжалявате!