Автор
Ева Григорова

Красота и изящество: Индийските актриси, които завладяха Холивуд

Вероятно всички сте чували за Айшвария Рай - индийката, чиято красота и талант плениха не само Боливуд, но завладяха Холивуд? Тя обаче далеч не е единствената актриса от Индия, която се прочу и в САЩ.

Кои са другите, може да видите в следващите редове:

Айшвария Рай е индийска актриса и носителка на титлата "Мис Свят" за 1994 година. Смятана е за една от най-красивите жени на света.

Интересно е, че Айшвария всъщност никога не е печелила "Мис Индия“, тя отива на конкурса като първа подгласничка, докато фаворитката на страната избира да замине за "Мис Вселена“.

Красавицата прави силно впечатление още с първия си филм и в края на 90-те години вече е звезда в родината си.

Следват редица успешни филмови превъплъщения, които спечелват на Айшвария заслужения статут на най-влиятелната личност в Боливуд. Освен в индийското кино тя се снима и в редица американски и европейски продукции. Според азиатските медии тя е и най-скъпоплатената звезда в индийския шоубизнес.

View post on Instagram
 

Приянка Чопра Джонас е индийска актриса, певица, филмова продуцентка и носителка на титлата "Мис Свят" за 2000 година. Чопра е една от най-популярните и най-високо платените известни личности в Индия, удостоявана с множество награди през годините.

През 2016-а правителството на Индия я удостоява с Падма Шри, списание Time я обявява за една от "100-те най-влиятелни личности в света". През 2017 и 2018 г. Forbes я нарежда сред "100-те най-влиятелни жени в света".

Участва както в редица боливудски продукции, така и в американски сериали и филми.

View post on Instagram
 

Дипика Падуконе е популярна индийска актриса и манекенка.

Родена в Дания и израснала в Индия, Дипика се стреми да стане играч на бадминтон от световна класа, подобно на баща си Пракаш Падуконе. Амбицията ѝ за спортна кариера обаче скоро изчезна, тъй като намира истинското си призвание - моделството.

След като се превърна в супермодел в страната си, беше съвсем естествено Дипика Падуконе да направи следващия скок и да се насочи към киното. Тя бързо успява да се превърне в едно от най-търсените имена в Боливуд, а участието ѝ във филма "Трите хикса: Завръщането на Ксандер Кейдж" ѝ осигурява международна слава.

View post on Instagram