Къща като австралийската Hewlett House се строи скъпо и трудно. Всъщност, повечето строители мразят такива проекти. Случаят с тази къща обаче е различен, защото тук клиентът е строител и то строител, който се е специализирал в по-„капризни” и сложни проекти.

Архитектите от MPR Design Group пък са облагодетелствани от факта, че познават строителя от много години и до голяма степен са запознати с мисленето и идеите му.



Гледана и от вътре, и от вън, Hewlett House прилича повече на гигантска скулптура, отколкото на къща.

Заоблените, пластични форми на конструкцията, красивият бял интериор, невероятното вито стълбище, многобройните отвори по тавана, от които струи дневна светлина, създават усещането, че сте в модерна арт галерия, според sgrada.com.

Архитектите споделят, че две думи са били в основата на дизайна – „изглед” и „убежище”.



Изгледът е към популярния австралийски плаж Бронте, а „убежището” е постигнато чрез добре планирано разпределение на жилищните помещения – всекидневната е на най-горния етаж (заради гледката и по-добрата дневна светлина), под нея са спалните помещения, така че на собствениците да се осигури спокойствие и уединение, а първия етаж представлява нещо като голямо фоайе, което осигурява връзката на къщата с басейна и градината.

Допада ли ви този дом?