Автор
Ева Григорова

Легендарна красота: Ирина Шейк - бедното дете на миньори, което мечтаеше за чифт високи токчета

Днес всички познаваме Ирина Шейк като секси супер модел, който може да си позволи да живее в скъпарски къщи по цял свят, тя има дете от Брадли Купър, бе голямата любов на Кристиано Роналдо и светът е в краката ѝ. Истината обаче е, че произхода на красавицата изобщо не е предполагал нейния живот да се развие толкова шеметно.

Преди ден Ирина стана на 36 години, което ни провокира да разкажем някои непознати факти за живота на моделката.

Истинската фамилия на супермодела е Шайхлисламова, а Ирина е родена в малко градче на име Еманжелинск. “Еманжелинск е изключително малко миньорско селце. Там няма абсолютно нищо, освен мини. Нямахме дори кино. В селцето има само една улица. Има и една градина, която е на 30 минути пешеходно разстояние от дома ни. Аз се грижех за картофите, доматите и краставиците” - разкрива Ирина пред Esquire.

View post on Instagram
 

Бащата на Ирина Валери е миньор, а майка ѝ Олга - учителка по музика в детска градина. Семейството е изключително бедно, а освен лишения Шайхлисламови търпят и доста неприятни подмятания, защото бащата е от татарски произход и е с доста тъмна кожа, а майката е русокоса рускиня. За съжаление бащата на Ирина умира от усложнения след прекарана пневмония, когато тя е едва на 14 години. Така се налага нейната майка да работи на три работи, за да издържа семейството. Ирина има и сестра на име Татяна, която пък е майка на три деца, едно от които е кръстено на именитата си леля.

View post on Instagram
 


Освен с изключителна бедност, детството на бъдещата звезда е изпълнено и с редица подигравки. Ирина имала по-тъмна кожа от много от съучениците си, била значително по-висока, а устните ѝ били неестествено плътни. Момчетата наричали краката ѝ "клечки" и пред Daily Mail една съученичка на Шейк си припомня: "Тя ми се струваше твърде висока, краката ѝ бяха твърде слаби, кожата ѝ беше прекалено тъмна".

Супер моделката разкрива, че не съжалява за детството, което е имала, тъй като то я е научило да оценява нещата, които ѝ предлага живота. “Сега, след като имам успех в своята кариера, това за мен е един топъл спомен. Когато ти е било много трудно, започваш да оценяваш нещата много повече, отколкото ако ги получиш наготово. По-лесно е, разбира се, но какъв е смисълът?” - пита Ирина.

View post on Instagram
 


Друг малко известен факт за брюнетката е, че тя е изключително добра пианистка. Ирина започва да ходи на уроци, когато е на 6 години и дори е пяла в хор. “Майка ми ме записа в музикално училище, които посещавах 7 години, но това не беше моята страст. Отказах се, защото исках да уча маркетинг” - споделя тя.

И въпреки че музиката не е нейната страст, Ирина все още обича да свири на пиано като хоби. “Все още свиря на пиано. Много ми харесва “Лунната соната” на Бетовен. “ - разкрива пълната с изненади моделка.

Световноизвестната красавица споделя още, че пътят към славата не е бил никак лек за нея. Шейк започнала кариерата си на модел на 20 г., което било изключително късно за тази индустрия. По това време нейната сестра започнала курсове по грим и фризьорство, а точно в съседство се намирала и модна агенция. Докато била на среща със сестра си, Ирина била забелязана от моден агент, който поискал да работи с нея. Шейк решила, че ѝ е необходимо време, за да помисли и след няколко месеца преценила, че това ще е чудесен вариант, за да помогне на семейството си. Така нейният нов агент я записва за участие в конкурса за красота "Мис Челябинск", който тя печели безапелационно.

View post on Instagram
 


И въпреки че това звучи като истинска приказка, брюнетката всъщност срещнала множество трудности по пътя си към върха, като един от най-трудните периоди в живота ѝ е този в Париж. Освен че била на преклонна възраст за стартиращ модел, във френската столица Ирина имала големи затруднения с езика, а голяма част от колежките ѝ дори ѝ се подигравали. “В нашия бизнес стотици хора ще ти кажат “не”, но може би 10 ще ти кажат “да” и това е пътят, който трябва да извървиш. Времето ми в Париж беше изключително трудно, но си казах, че не мога да се върна в родния си град с нищо. Трябваше да изкарам поне малко пари” - допълва тя.

View post on Instagram
 

Докато в родината ѝ намирали Ирина за твърде слаба, в модната столица смятали, че тя има твърде много извивки. Тя упорито отказва да отслабне, а една случайност ѝ отваря пътя към голямата слава и доказва, че критиките към нея са били неоснователни.

През 2007 г. моделът Ана Беатриз Барос трябва да снима фотосесия за марката бельо Intimissimi, но в последния момент се оказва, че няма да може да присъства. Брандът изпада в неловка ситуация, в която Шейк е един от малкото резервни варианти и мениджърите решават да рискуват.

Именно тази кампания отваря широко вратите пред Ирина Шейк, която успя да покори света със специфичната си красота …