Автор
Ива Петрова

Любов след 50? О, да, съществува! Вижте какво пречи на жените да я срещнат

Да се омъжиш на над 50 години, и то по любов, сякаш е нереално. Това е някаква приказка, невероятен късмет, чудо... Само че не е така. Ако целенасочено си търсите партньор и следвате препоръките на известната психоложка Юлия Ланске, можете да намерите любовта на всякаква възраст!

Всеки етап от живота ни си има своите предимства и недостатъци. Например жената на възраст над 50 години може да бъде добре поддържана, привлекателна, интелектуално и духовно развита, да е опознала себе си отлично и затова да разбира от какъв партньор има нужда, с какъв човек ще се чувства комфортно и няма да скучае.


Мъжете, които са над 50 години, също по-добре осъзнават от каква партньорка имат нужда и ако видят, че дадена жена им подхожда, са готови да сключат брак без излишно протакане. Младите господа са по-склонни да обмислят, да проверяват, да сравняват. Зрелият мъж най-често прави решителната крачка много по-бързо.

Има обаче някои предразсъдъци, които пречат на жените да направят първите стъпки към мечтата си и да се заемат сериозно с личния си живот. Мнозина са свикнали да живеят, съобразявайки се с мнението на другите – ама какво ще си кажат съседите, това е неприлично. Междувременно предразсъдъците само ни пречат да живеем, ограничавайки свободата ни в търсенето на щастието. Време е да се отървем от тях!


1. „Вече съм стара“

Някои жени го казват в пряк текст: „Твърде съм стара за тези неща!“. Допреди век-два може би биха имали право - но, скъпи дами, живеем в XXI век. Сега 50 са новите 30! Не се лишавайте от удоволствието да поживеете най-сетне така, както ви се иска, да направите това, за което сте мечтали, да се омъжите вече не за принц, а за истински крал.

А и какво ще рече „стара“? Ако става дума за бръчките и за несъвършената фигура, то трябва да започнете да се поддържате, да обичате себе си и тялото си. Ако пък сте изгубили блясъка в очите, значи имате нужда от цел. Търсенето на любовта не е ли вдъхновяваща идея? Хем ще си възвърнете блясъка в очите, хем ще имате нова причина да изглеждате свежи и млади.

2. „Децата няма да ме разберат“

Подрастващите могат да създадат доста проблеми на родителите си, ако последните решат да си намерят половинка. Основната задача на една майка обаче е да обясни на детето колко е важно да имаме в живота си любов и душевна топлина. Може да не стане след първия разговор, но с времето младият човек непременно ще приеме това.

Ако става дума за вече пораснали деца, то те по-скоро ще се радват за родителите си и няма да ги осъдят. На колкото и години да е едно любещо дете, то иска майка му да е доволна и щастлива. Ако пък забележите недоумение или тревога, това е чудесен повод да седнете и да обсъдите всичко на по чашка ароматен чай. Все пак сте си близки и непременно ще се разберете.


3. „Свикнала съм да живея сама, да си правя всичко така, както аз искам“

Утвърдената рутина и постоянният график са зона на комфорт. Това щастие е чисто илюзорно, като износен диван – хем ти е жал да го изхвърлиш, хем уж си става още.

За да намерите щастието, да напълните живота си с багри и да дишате с пълни гърди, трябва да излезете от зоната си на комфорт, да започнете да се движите напред и да действате. Впрочем, с подходящ и разбиращ ви мъж промяната на навиците ви ще бъде живо удоволствие.

4. „Често боледувам. На кого съм му притрябвала такава?“

Лошото самочувствие, сърдечните и ставните заболявания наистина могат да ни плашат, да ни потискат и натъжават – но всеки си има свои такива „неприятности“. Здравословното ви състояние не би трябвало да стане пречка за истинската любов. То е именно „състояние“ – и вие сте способни да го промените и подобрите!
Всичките тези блокажи пречат на жените да намерят щастието си. Когато робуваш на подобни убеждения, нямаш желание не само да потърсиш любовта, но и да живееш! Имате пред себе си още няколко десетилетия живот и ще е къде по-добре да отхвърлите тези предразсъдъци и да прекарате въпросните години интересно, наситено и с любим мъж до себе си.