Автор
Антония Михайлова

Майката на Илон Мъск: жената, отгледала момчето, което промени света и Космоса

Всички знаем кой е Илон Мъск и с какво е известен той по света. Малцина от нас обаче са чували за дамата – виновница за неговата поява на белия свят.

Дами и господа, представяме на вниманието ви – майката на гениалния милиардер и инженер, мечтател и изобретател, главен изпълнителен и технически директор на SpaceX, както и създател на компанията Tesla Motors.

View post on Instagram
 

Истината всъщност е, че 72-годишната Мей Мъск – майка на три деца и баба на десет внуци, е също толкова известна, колкото и нейният син. Тя е супермодел, диетолог и писател (издала е няколко книги за здравословното хранене).

Едва проходила, родената в Канада Мей се мести с родителите си в Южна Африка.

View post on Instagram
 

Семейството ѝ е било бедно, което е и основен стимул за нея да развие силна мотивация да изкарва пари още от крехка възраст. Така първите си стъпки в света на модата Мей прави още ненавършила 15-години. Не се знае как е успявала да върши толкова неща наведнъж, но е постигала успех в абсолютно всичко! "Петдесет години по-късно съм все така заета. Работата подмладява!", твърди Мей.

View post on Instagram
 

През 1969 г. Мей е финалист в конкурса за красота „Мис Южна Африка“, а малко по-късно получава магистърска степен по клинично хранене и диететика. След като се завръща в Канада с децата си, тя продължава кариерата си на модел, изявявайки се в различни престижни издания.

И така, днес белокосата красавица е в модния бранш вече 50 години. Още по-интересното е, че с напредване на възрастта тя става все по-търсена като модел, отколкото в миналото. Модните списания често я търсят за лице на кориците си. Тя има договор с топ агенцията за модели IMG и е рекламно лице на козметични брандове като Revlon и Clinique.

View post on Instagram
 


В допълнение към нейното наистина зашеметяващо портфолио като модел, Мей Мъск е известна и като един от най-изтъкнатите експерти по храненето по цял свят. Тя е професионален диетолог и нутриционист с две магистърски степени. Основната й цел е да помага на децата да развиват здравословни хранителни навици от най-ранна възраст.

View post on Instagram
 

Така, съчетавайки двете си големи страсти – мода и здравословно хранене, Мей Мъск, доказва, че за красотата няма граници и възраст.

View post on Instagram
 

Четете още: Модели между 45 и 85 години, които доказват, че красотата няма възраст