Автор
Woman.bg

Мария Бакалова без Оскар, Брад Пит я сравни с Мерилин Монро

В Холивуд се проведе 93-ата церемония по раздаване на наградите "Оскар". Българката Мария Бакалова не успя да спечели престижната статуетка, но получи признание от сцената от Брад Пит, който връчваше наградата в нейната категория.

Пит разказа на публиката какво е вдъхновило българската актриса да се заеме с престижната професия. Актьорът сподели, че като малка 24-годишната Мария е била голяма почитателка на Мерилин Монро и я приветства на голямата сцена на "Оскарите". За съжаление обаче Брад обърка името на българката и я обяви като "Мария Бакалава". Нашето момиче се изчерви от контакта със световноизвестния секс символ, но потребителите на Twitter не останаха безразлични към неговата грешка и побързаха да го поправят.

Бакалова беше номинирана за "Поддържаща женска роля" за участието си в "Борат 2", но призът отиде при корейската актриса Юн Ю-джун за филма „Минари".

"Оскар" за главна женска роля получи Франсис Макдорманд за "Земя на номади". При мъжете - най-добър актьор е сър Антъни Хопкинс за "Бащата", а за поддържаща мъжка роля беше отличен Даниел Калуя. Фаворитът за златните статуетки "Земя на номади" триумфира тази нощ и получи "Оскар" за най-добър филм, както и за режисура.



Китайката Клоуи Чжао е първата цветнокожа отличена в тази категория и втората жена носителка на "Оскар" за най-добър режисьор.

Юн Ю-джун