Автор
Веселина Петрова

Марта Стюарт: Животът е твърде сложен, за да не бъде подреден!

Марта Стюарт, живата американска мечта, е родена в небогато семейство точно днес през 1941 година. Благодарение на своя нюх и неизчерпаема енергия, Марта се превръща в успешна бизнес дама, издател на списание и медийна личност.

От съвсем малка Марта започва да се учи да бъде домакиня. Според вижданията в нейното семейство, тя започва да бъде обучавана да шие, готви, пече и да градинарства още от тригодишна възраст.
В студентските си години работи като модел. През 1961 г. тя се омъжва за Андрю Стюарт и напуска колежа за известно време. По-късно завършва образованието си с магистърска степен по специалностите „История на архитектурата“ и „История“.

През 1967 г. тя става стоков брокер, като практикува до 1973 г., когато настъпва рецесия. Три години по-късно, работейки като мениджър на магазин за хранителни стоки, тя пуска своя кетъринг линия. Бизнесът, който започва в приземния етаж на къщата ѝ, скоро се разраства до предприятие за милиони долари.

View post on Instagram
 

През 1977 г. Марта среща Алън Миркен, директор на Crown Publishing Group, който е толкова впечатлен от личността ѝ , че ѝ предлага да издаде нейна готварска книга. През 1990 г. започва да издава списание „Martha Stewart Living“, а през 1993 г. стартира нейната телевизионна кариера.

Марта претърпява неуспех в кариерата си, заради търговска сделка с ImClone. Но през 2005 г. се завръща в бизнеса, отговаряйки с чувство за хумор и толерантност на критиките срещу нея.

„Никога не се разболявам. Защо да го правя? Това е загуба на време.”

„Ако научаваш по нещо ново всеки ден, можеш да преподаваш по нещо ново всеки ден.”

View post on Instagram
 

„Без напълно непредубеден ум, никога не можете да постигнете успех.”

„Обичам да знам много неща за всичко. Смятам, че това наистина ми помага много в моя бизнес.”

„Обичам десертите. Не мога да се чувствам виновна, че съм хапнала, защото просто трябва да пробвам всичко. Просто експериментирам.”

„Животът е твърде сложен, за да не бъде подреден!”

"Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.”