Автор
Кристина Кирова

Меган и Хари се измъкнаха тихо, принц Луи запуши устата на Кейт или всичко, което се случи под носа на кралицата на юбилея (снимки)

Събитието на годината, което продължи цели четири дни, а именно платиненият юбилей на кралица Елизабет Втора, приключи. Нейно Величество отпразнува 70 години от началото на златната си ера, като официално е първият монарх, управлявал цели седем десетилетия. И въпреки крехкото си здраве, тя доказа пред света, че силният ѝ дух никога не я напуска. А според експерт по езика на тялото, през изминалите четири дни, тя за пръв път е демонстрирала толкова силни емоции и е положила неимоверни усилия, за да не пророни и една сълза.

Елизабет Втора призна, че е почувствала "лек дискомфорт" след първия ден от тържествата, заради което пропусна благодарствената служба в петък, но закри тържествата в неделя по най-красивия и величествен начин. И именно тогава, наблюдавайки как хиляди поданици изпращат благопожелания към нея и я аплодират за достойния ѝ път като кралица и забележителна личност от балкона на Бъкингамския дворец, едва сдържала сълзите си. Според експерт по езика на тялото, само една единствена мимика показва достатъчно категорично емоциите на Нейно Величество в този велик момент, а именно присвиването на очите ѝ. Макар и да го е направила неумишлено, изражението ѝ подсказва, че това е много успешен опит да сдържи сълзите си от щастие. И все пак - светът не познава по-силна личност от нея и въпреки че поводът за сълзите ѝ е радостен, тя не би позволила те да се стекат от очите ѝ пред цял свят. Експертът подчертава, че това е първият път, в който се четат толкова силни емоции на лицето ѝ.

Следващият любопитен факт от платинения юбилей на Нейно Величество, несъмнено бе тихото измъкване на принц Хари и Меган Маркъл, които имаха само една публична изява в четирите дни. Херцозите на Съсекс дори не присъствали на официалното тържествено закриване, а се качили на самолета за Калифорния още часове преди грандиозния концерт. И макар да демонстрираха уважението си към Елизабет Втора с визитата си в Лондон, по време на която запознаха дъщеря си Лилибет с кралските ѝ роднини и доведоха сина си Арчи за пръв път от три години насам, те останаха почти инкогнито по време на всички официални събития за юбилея. С изключение на благодарствената служба, която кралицата бе принудена да пропусне, заради влошеното си здраве и те трябваше да спазват дистанция с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Но дори и тогава те нямаха никаква по-специална роля, както и на всички останали мероприятия по време на тържествения уикенд. На Меган и Хери определено им бе показано, че те могат да бъдат единствено в сянка и никой не би им позволил да приковат вниманието върху себе си. Особено когато Нейно Величество празнува 70 години на трона. Също така те не показаха децата си пред английските поданици и вероятно срещите им с останалите членове от фамилията им са били единствено между стените на замъка Уиндзор.

А сега да насочим погледа си към кралските наследници, които определено успяха да приковат вниманието върху себе си със своята неподправена детска радост. И показаха, че макар и да са се родили в най-известното кралско семейство в света, те са едни обикновени, чаровни малгучани. Тези думат важат най-много за третото дете на Уилям и Кейт, принц Луи, който преди малко повече от месец навърши 4 години. А вече е толкова чаровен! И очевидно в него се заформя твърд характер, тъй като никак не се свени да запуши ушите си демонстративно, когато военните самолети изнасят шоу в небето в чест на кралицата и също така никак не се притеснява да запуши устата на майка си, херцогинята на Кеймбридж, когато всички обективи сочат към него. Хубаво е да си дете, нали?

Определено може да се каже, че Луи "обра токчите" с чара си и също така, че той е от малкото кралски наследници, които изразяват толкова много емоции с лицето си, докато сестра му принцеса Шарлот и брат му принц Джордж са далеч по-пестеливи откъм детски прояви. А единственото, което може светът да му пожелае, е винаги да остане толкова харизматичен и непринуден.

View post on Instagram
 

Четете още: Сдобрени, но все така далечни: Меган и Кейт засияха заедно в чест на кралицата (снимки)