Автор
Woman.bg

Меган Маркъл страдала от „синдрома на американската съпруга“

Славата и популярността винаги имат две страни – освен почитатели и фенове, известните личности винаги си имат и хейтъри. А на последните не им трябва значим повод, за да осъждат и обсъждат. Разбира се, невъзможно е да се харесаш на абсолютно всички, но знаменитостите понякога се сблъскват с твърде силна критика.

Усмихнатата Меган Маркъл стана една от най-обсъжданите и снимани жени не само във Великобритания. Някои хора искрено се интересуват от стила ѝ, работата ѝ и опита ѝ в майчинството. Други остават практически равнодушни. А трети във всяко нейно действие съзират гафове и грешки, започвайки от облеклото ѝ и завършвайки с обвинения в разточителство.

Както сигурно знаете, Меган и Хари се преместиха в новия си дом, имението „Фрогмор Хаус“, което беше предварително ремонтирано. Недоволството на обществеността предизвика похарчената за тези нужди сума от 2.4 млн. британски паунда (около 3 млн. долара). Смятало се, че част от тези разходи е покрита за сметка на данъкоплатците. Нека обаче не забравяме, че и херцогът, и херцогинята са повече от заможни и са напълно в състояние да си позволят подобни харчове.

Интересна теория сподели популярното издание The Telegraph. Журналистка предположи, че Меган може да страда от тъй наречения „синдром на американската съпруга“, с който самата авторка се сблъскала след пристигането си от САЩ във Великобритания. То било нещо като разстройство на поведението при потапянето в абсолютно нова среда. Модернизацията и ремонтите при това помагат да се отърсиш от стреса и да създадеш нещо, което поне далечно да наподобява предишния ти живот.

Смята се, че американците са по-взискателни в бита от британците. Ние няма как да знаем в какво точно са инвестирали парите си Хари и Меган, но интернет-потребителите не пропуснаха възможността да споделят мнението си по този въпрос.

View post on Instagram
 

©Catherine McDermott:
„Да живееш в Лондон не е особено полезно за здравето и аз разбирам желанието им да се преместят извън града, още повече при наличието на деца. Меган и Хари са извадили късмет – имали са избор.“

©Brenda Momente:
„Тя е разведена бивша американска актриса. Какво може да знае за традиционните британски имения? Нищо.“

©Anthony J. Scilingo:
„Същото става из цяла Америка. Хората разрушават паметници на викторианската архитектура и превръщат къщите в „нови“.“

©Mitch Owens:
„Имението все така си стои на мястото. Преди в него е имало офиси, сега отново е къща. Много шум за нищо.“

©Sheng Skimins:
„Това означава ли, че тя може да има психични проблеми?“

Трябва да отбележим, че „синдромът на американската съпруга“ не е нито заболяване, нито патологично състояние. Този термин вероятно е възникнал заради различията в културите и навиците, както и заради необходимостта жените да се адаптират към новите условия. Подобни радикални промени със сигурност са се отразили и на Меган. Освен това тя и Хари наистина не са повредили архитектурния паметник. А и кой не би искал да си създаде уют у дома, нали?

Впрочем, кореспонденти на кралското семейство са писали, че хората не бива да обвиняват херцога и херцогинята в разточителство. Ребека Инглиш например е отбелязала, че двамата се постарали да ограничат максимално разходите, а Крис Шип напомнил, че ремонтът на дома на Уилям и Кейт през 2014 г. е струвал 4.5 млн. паунда (около 5.5 млн. долара).

Както се знае, не е етично да броиш чужди пари, затова нека оставим тази тема на експертите. Вие обаче какво мислите за публикуваната в The Telegraph статия за прахосничеството на Меган?