Меган не иска вече да е Маркъл. Защо се отказва от фамилията си?

Измина цяла година, откато Меган и Хари напуснаха кралското семейство и отпрашиха с мръсна газ към САЩ. В момента херцозите се вихрят от другата страна на океана, като подписват договори за огромни суми с гиганти като Netflix, Spotifyи Disney.

Те не спират да споделят мнението си по обществени въпроси и дори нарушават едно от правилата на кралския протокол, а именно да демонстрират неутралитет на тема политика. Но как ли се подписват днес Меган и Хари? Изглежда, че има промяна при единия от тях.



Оказа се, че в новия подкаст, както и във всички изявления на фондацията Archewell, Меган е спряла да използва фамилията си Маркъл. Вместо това се подписва единствено с първото си име. Разбира се, двамата с Хари отдавна не използват титлите си Нейно/Негово Кралско Височество, тъй като кралица Елизабет им забрани да го правят още преди година.

Отказът на Меган от фамилията ѝ е едно от малкото нейни действия, които са в съответствие с кралския протокол, тъй като тя има право да използва титлата си херцогиня на Съсекс като фамилия от момента, в който стана законна съпруга на принц Хари.

И въпреки че двамата се оттеглиха официално от британското кралско семейство, те все още използват титлите си на херцог и херцогиня вместо гражданските си фамилии, което е напълно в съответствие с правомощията им.

Четете още: Вече официално: Ким и Кание се развеждат след 6 г. брак