Автор
Ева Лъчезарова

Местата, на които трябва да стъпиш това лято

През последната година голяма част от нас преоткриха България като дестинация с чудесни кътчета, които буквално са само на крачка разстояние. По всичко личи, че през 2021-а ще продължим да пътуваме главно в пределите на родината си и затова решихме да ви предложим четири дестинации, които задължително да посетите през идните топли месеци.

Съставихме списъка заедно с нашите приятели от Footness, които обещават това лято да стъпваме леко и със самочувствие. Техните продукти за ежедневна грижа са истинско съкровище в козметичната чантичка на всяка приключенски настроена дама.

Задължително залагаме на ексфолианта за крака с частици от вулканична скала (пемза) и млечна киселина, който дава нови сили на стъпалата ни след всяка покорена дестинация.

Чудесно попадение е и охлаждащият гел от линията, който изключително бързо се справя с проблема "натежали" крака, а той за съжаление често ни съпътства, когато времето навън е горещо. Комбинацията от масла от мента и лавандула в него, с добавен ментол, успокоява напрежението и намалява чувството на дискомфорт и доставя нотка свежест за крачетата.

Но да си го кажем честно - красивите и добре поддържани стъпала са секси, носят наслада за очите и са нещо, с която всяка дама се гордее. Така че, апелът ни към вас е: бъдете смели, бъдете непокорни, направете смело първата крачка към едно щуро лято и не забравяйте, че поддържаните крачета са нещо изключително важно.



Ето и четирите места, на които задължително трябва да стъпите това лято:

Балчик

Балчик е чудесна лятна дестинация, която със сигурност ще ви зареди с много положителна енергия. Плаж, морски бриз и дълги летни вечери - какво му трябва повече на човек? Това, което ни привлича в Балчик са възможностите за спокоен отдих близо до курортното градче. Любимо място, на което се връщаме почти всяко лято, е Ботаническата градина на града, където се отглеждат над 3500 вида растителност. А какво остава за снимките, които можете да си направите на фона на екзотичните растения! Ах, те са просто незабравими!

Друго любопитно място, което можете да посетите в околността е местността "Тузлата", известна с минералната си вода и чудесните възможности за калнолечение.



Пирин

През лятото планината е красива и приветлива, а Бъндеришките езера в Прини за изключително зареждащи. Те са по-лесно достъпни от Рилските и също носят духа на космическото спокойствие. Бъндеришките езера са над 15, а най-популярните сред тях са Окото, Муратовото езеро, Рибното езеро, Жабешкото езеро и Дългото езеро. Край Бъндеришките езера преминават маркираните пътеки между хижите "Вихрен", "Демяница", "Синаница" и заслон "Тевно езеро", а всички те се превръщат в чудесна отправна точка. Задължително ги отбележете в списъка за идното лято.



Белоградчишките скали

Белоградчишките скали са скрили в себе си магията на природата и са толкова внушителни, че ще ви оставят без дъх. Те образуват ивица с дължина 30 км и ширина до 3 км, фигурите пък достигат височина до двеста метра. Някои от тях имат и свои имена, като най-популярните са Мадоната, Конникът, Монасите, Ученичката, Лъвът, Мечката, Адам и Ева, Замъкът. Разпалени пътешественици разкриват, че в района на Белоградчишките скали можете да откриете старинни църкви, изсечени в скалите символи и мистични кръстове, някои от които датират още от зората на човечеството.



Малкият плаж Тарфа в Лозенец

Лятото е време за парти, а тази година плажът Тарфа и легендарната Hacienda отбелязват своя юбилеен десети сезон. Ако не знаете, първото за сезона парти вече се състоя там и по-голямата част от гостите посрещнаха слънцето (което значи само едно - купонът е бил на макс). По случай рождения ден на клуба тази година се очаква много солидна програма, а и страхотният фест АРТ поток, който традиционно се организира в Царево през юли, отново няма да е за изпускане. Гарантираме ви.

(в материала има продуктово позициониране)