Да си мъж, но да си избираш лак за устни или да бръснеш краката си, за някои дами може да се стори не чак толкова мъжествено. Колкото и да се еманципират жените, някои от тях все още предпочитат силните мъже, които могат да сменят крушката, без да се страхуват, че ще си счупят нокътя.

Днес обаче да си мъжествен на 100%, като че ли не е чак толкова модерно. По-вероятно е да попаднеш на мъж, който е силно загрижен за добрия си външен вид и не се свени да отделя време и средства, за да ходи всяка седмица на маникюр и фризьор, да си купува модни списания и дрехи от последния писък на модата. А дали този тип мъже мъже ще имат по-голям успех сред дамите, като си делят с тях лака за нокти и маската за коса, или господата с по-обилно окосмяване ще са по-предпочитания обект на техните желания, е въпрос на личен вкус.

Понятието "метросексуален" се появява за първи път в модните списания в края на миналия век. В превод от американски жаргон думата "метросексуален" възниква в резултат на комбинирането на две думи: метрополис и пол.

Всъщност ето няколко типични признака, с които метросексуалните мъже се отличават от останалите:

Метромен – това е мъж, който се грижи редовно за външността си, поради което той влага солидни средства и достатъчно време, за да я поддържа. Това му дава една от малкото възможности да изглежда самоуверен и да поддържа самочувствието си на харесван и успял индивид.

Метросексуалният мъж обикновено е човек с добри маниери, ведър, усмихнат и некомплексиран, което пък увеличава шансовете му да покорява женските сърца.

Метросексуалният тип е противоположност на добре познатия ни мачо, отличаващ се с неособено благия си характер. Коя жена би предпочела вулгарния език и нескопосани маниери на един невчесан мачо пред галантността и изискаността на един метромен, придружена с привлекателен външен вид?

Mетросексуалните мъже се свързват с висок професионален статус и елегантен стил на обичане. А това са са все неща, които правят добро впечатление на всяка жена.

Метро господата много добре знаят какво означават такива неща като маска за лице, овлажняващ крем, скъп парфюм и обезкосмяване.

Има повече шансове да срещнете метросексуален в големите градове, където има повече възможности за поддържане на идеален външен вид. Притежава отличен вкус и естетическо възприятие, не пести пари и време за подобряване на тялото и външния си вид.

Такъв мъж е общителен и създава широк кръг от приятели. Той е изтънчен сомелиер, който цени изкуството и научните открития. Споделя хобитата на приятелката си, посещава многолюдни събития и обществени места.Затова и често избира професия, свързана с общуване с хората. Има десетки чифтове обувки и огромен гардероб.

Притежават особен магнетизъм и с лекота привличат жените с моделирания си и стилен чар. Някои от най-известните представители на метросексуалното направление – Дейвид Бекъм, който е сочен за метросексуална икона, Джордж Клуни, Роби Уилямс, Машин Гън Кели, са все мъже, по които жените се захласват.

Четете още: Когато възрастта не отговаря на ЕГН-то: Защо децата на 90-те все още изглеждат и се чувстват като тийнейджъри?