Автор
Ева Григорова

Мистерията се заплита: Ще се върне ли някога принцеса Шарлийн?

Световните медии ежедневно са пълни с информация относно скандалите около британското кралско семейство, но се оказва, че и друго кралство е на път да сподели шокираща новина. Принцесата на Монако Шарлийн вече почти 4 месеца пребивава в родната си Южна Африка, а слуховете за предстоящ развод с принц Албърт се засилват все повече.

Миналия месец двойката отбеляза 10 години от сватбата си, а Шарлийн не успя да отпразнува юбилея заедно със семейството си и остана на хиляди километри от дома си. Това постави прес службата на кралството в неудобно положение и празникът бе отбелязан със стари снимки на принца и принцесата на Монако.

View post on Instagram
 

Шарлийн пристигна в Южна Африка в началото на май, заради дейности на нейната благотворителна организация “South Africa Foundation”, но в края на юни, 43-годишната принцеса сподели, че ще трябва да пропусне годишнината си заради операция, предизвикана от усложнения след предишна процедура.

По всичко личи, че жителите на Монако вече започват да задават въпроси и недоволстват относно факта, че тяхната принцеса е в изгнание толкова дълго време. Някои от тях се притесняват относно тъжния вид, който Шарлийн демонстрира в своя профил в Instagram, а други приемат обръсването на главата ѝ от миналия декември като сигнал за силно вътрешно противоречие.

View post on Instagram
 


Според официалната версия в момента принцесата се възстановява далеч от семейството си, защото здравето ѝ не позволява да лети със самолет, а съпругът й и децата, който я посетиха през юни, планират скоро да пътуват отново до Африка. След като медиите започнаха да наричат Шарлийн “избягалата принцеса” близък до нея даде интервю за сп. People, в което твърди, че тя в никакъв случай не е напуснала семейството си. “Тя никога няма да остави децата си така”, уточнява източникът на медията.

View post on Instagram
 

Заминаването на Шарлийн се случи малко след като срещу принц Албърт бе заведено поредно дело за бащински права. Неназована жена го съди, твърдейки че 17-годишната ѝ дъщеря е негова наследница. Според дамата любовната афера се е развила през 2004 г., когато Албърт и Шарлийн все още не са били сгодени, но вече са се познавали. Настоящата кралска двойка се запознава през 2000 г. в Монако. По това време Шарлийн е все още професионална плувкиня.

Досега принц Албърт има 2 официално признати извънбрачни деца 29-годишната Джасмин, резултат от връзката му с американска брокерка и 17-годишният Александре, син на бивша стюардеса. И двамата не са част от наследниците на трона на Монако, след като са им били изплатени значителни суми.

View post on Instagram
 


Децата на принцеса Шарлийн са тези, които ще продължат рода Грималди. Близнаците принцеса Габриела и принц Жак са на 6 години и за четири месеца са виждали майка си само веднъж, когато през юни посетиха за кратко Южна Африка. Безспорно за монархията е от изключителна важност отношенията между принцът и принцесата на Монако да рестартират, но по всичко личи, че това е малко вероятно да се случи.

View post on Instagram
 


От месец декември насам принц Албърт присъства сам на всички официални събития в календара на монархията, включително и на традиционното модно шоу, организирано от благотворителната фондация на неговата съпруга. В момента той е сам и на Олимпийските игри в Токио, а по традиция и двамата са свързани силно със спортния форум. Принц Албърт и принцеса Шарлийн са се състезавали на олимпийските игри, а освен това направиха връзката си достояние за широката общественост на зимните Олимпийски игри в Италия през 2004 г.

Дали принцесата ще се завърне в Монако? Предстои да разберем!