Автор
Антония Михайлова

Модели между 45 и 85 години, които доказват, че красотата няма възраст

Живеем в свят, в който властва младостта и слабото тяло. Въпреки смелите опити на някои агенции да преобърнат тези възприятия. В свят, в който изпитите лица и анероксичните визии са мечта за всяко подрастващо момиче. В стремежа си да приличаме на „призрачните сенки“, които ни се натрапват с могъща сила от модните подиуми, или на онези изкуствено подплатени „кукли“, които ни гледат от нета и телевизията с празните си погледи и души, загубваме сетивата си за обаянието и изяществото на естествената хубост. За онзи необятен и магнетичен чар на всички онези, които остаряват красиво.

И докато Холивуд и други части на планетата са улисани в напреварата за ботокс, лифтинг и силикон, в опит да спре необратимия ход на времето и да докаже, че красотата е много повече от гладка кожа, руска агенция за модели решава да покаже красотата на остаряването в поредица от великолепни снимки.

Под името „Олдушка“, тя събира под крилото си модели на възраст над 45 години, като в някои случаи става въпрос и за 85-годишни хора. Идеята за създаването на такава агенция се ражда от проекта на фотографа Игор Гавар, който улавя стила и чара на пенсионерите, снимайки ги за своя блог, наречен също „Олдушка“.

По-голямата част от моделите в портфолиото на агенцията са над 60 години. Най-младият от тях е единствено Сергей с неговите 45 години. Причина за неговото участие в проекта обаче е фактът, че в очите на фотографа той изглеждал по-възрастен..

След участието си в проекта, всички модели на агенцията ежедневно биват заливани от дъжд от предложения, идващ от различни рекламни кампании и каталози. А на нас не ни остава нищо друго, освен да се възхищаваме на силния им дух, на тяхната мъдрост, магнетизъм и обаяние!

Четете още: Това ли е бабата на бъдещето?