От 23-ти до 27-ми април Интер Експо Център - София ще се превърне в сцена за всеки детайл от раждането до продажбата на българската мебел. Водещи български производители ще демонстрират модните линии в дизайна на мебели, ще покажат най-интересните си предложения и най-атрактивните си решения.

Днес, когато уюта на дома ни зависи най-вече от мебелите в него, когато сме атакувани от различни ценови предложения и търсим своята индивидуалност именно комбинацията на специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ ще ни предостави отговори и идеи. Ще се срещнем с производители и ще имаме възможност да договорим най-изгодните за нас условия. Ще се запознаем с всички алтернативи за пространството в нашия дом – събрани на едно място. Безплатни професионални консултации с интериорни дизайнери ще предоставят членовете на ЧЕРГА – Българската група за дизайн.

Невероятно приключение за малките посетители на изложенията ще е детския кът, подготвен от ателието на „г-жа Череша“. Истинско детско царство, където малките посетители ще рисуват, оцветяват, фотографират и играят. Студиото за детска фотография, което набира популярност сред младите майки изработва ръчно декори и аксесоари за детски партита. Реализациите на решения за обзавеждане ще са изцяло създадени ръчно и индивидуални за всяко дете. Конкурсът „Моят приказен свят” организиран от „г-жа Череша“ и сп. „Първите седем“ е подготвил страхотни награди - 2 професионални фотосесии и специално направени от нея аксесоари за момиченце или момченце.

Един от актуалните въпроси на съвременния дом – дали можем да реставрираме сами старите си мебели, ще намери място в СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. На изложението се подготвя зона, която ще представя демонстрации и съвети за реставрация на мебели и изделия от дърво. Всеки дом пази стари мебели, износени и захабени от времето и ежедневната употреба. Предизвикателство е не само да ги запазим, но и да им върнем блясъка. Тази професионална дейност изисква опит, познания и майсторство – именно тази завеса ще бъде повдигната и тайните ще станат достъпни до всички посетители на изложенията.

Колекции мека мебел и мебели от истинско дърво, уют, специално съобразен с индивидуалните нужди на всеки дом, дизайнерски решения и цветови комбинации ще провокират интереса на всяка жена, за която интериорът е израз на индивидуалност.

Нова дизайнерска линия ергономични фотьойли, замислена като триединство между елегантност, практичност и комфорт, създадена с новаторска амбиция и любов към детайла ще е сред акцентите на изложението

Специална награда - ваучер на стойност 500 лв. за продукт от фирмата победител в посетителския вот очаква един от гласувалите, който ще бъде избран с томбола. Конкурсът за най-добра мебел, произведена в България се организира от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, съвместно с Агенция Булгарреклама и списание MD – мебелен дизайн. Призьорите в конкурса „Българска мебел на годината 2013” ще бъдат обявени на официална церемония на откриването на изложенията ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ на 23 април 2013 г. в Интер Експо Център - София.

Интер Експо Център – София очаква своите посетители на 23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти април от 10ч. до 18,30ч., а на 27-ми април от 10ч. до 16ч.