Една истинска история, която ни напомня, че понякога най-любимите ни хора ни нанасят най-тежките удари, от които остава белег за цял живот. Главната героиня в нея е Ели – младо момиче, лудо влюбено в първата си любов, а именно насилникът ѝ.

„Запознах се с Джеймс в Тиндър. Заговорихме се и не след дълго започнахме да излизаме. Първата ни среща беше в зоопарка и си прекарахме чудесно. Беше романтично, a той се държеше много мило с мен. По всичко личеше, че иска да имаме сериозна връзка и дори след време ме молеше да заживеем заедно. Тогава майка ми беше в болница за операция на коляното и му казах, че искам да фокусирам вниманието си изцяло над нея. Освен това, той беше първото ми гадже, не исках да бързам. Но въпреки всичко, което му казвах продължаваше да настоява. Накрая сякаш се предадох и връзката ни стана официална, а Джеймс се промени. Стана още по-грижовен към мен, дори повече, отколкото ми се искаше.



Наближаваше първият ми рожден ден, откакто бяхме заедно.
Правех планове да изляза на парти с приятелите ми, а цяла седмица преди това той не спираше да ми повтаря, че не иска да го правя, че не иска да пия алкохол, че не иска да танцувам с друг, че ако отида, ще следи през цялото време какво публикувам в социалните мрежи. Идеята да отида без него просто го влудяваше, а аз нямах търпение да отпразнувам рождения си ден.

Бях споменала на някои от приятелите си как се държи той, а те ми отвърнаха, че това е най-обикновена ревност и несигурност от негова страна. Всички мислехме, че това няма да бъде винаги така и той ще порасне. Но истината е, че нещата само се влошаваха...



Джеймс ставаше все по-агресивен и обсебващ. Постоянно следеше с кого се сприятелявам в интернет и се карахме, ако сред фейсбук приятелите ми има непознати. Проверяваше всяко мое действие, дори и когато споделях моя снимка, той ме обвиняваше, че искам внимание и ме питаше заради кого го правя. За нула време профилът ми в социалната мрежа стана неактивен.

Въпреки че бях уплашена, не избягах и се обвинявах постоянно, защото той ме накара да повярвам, че всичко, което правя, е грешно. Изпадах в параноя всеки път, когато някое момче ми обръщаше внимание в интернет. Джеймс ме накара да се чувствам като предател. Аз също започнах да го подозирам и да следя какво прави, но никога не съм си позволявала да се карам с него.

Смених всички имена на момчета в телефона си с женски и ги предупреждавах да не ми пишат и да не ми се обаждат, когато Джеймс е наоколо. Беше ужасно, трябваше да избирам между него и приятелите си.

В същото време връзката ни напредваше и той искаше да правим секс, но аз все още не бях готова за това.
Никога не бях спала с момче преди това. Повтарях му, че имам нужда от време, а той не проявяваше никакво разбиране, вместо това се ядосваше. Дори няколко пъти ми посягаше. Хващаше ме с всичка сила за ръката, от което имах и белези и ми крещеше, че не съм искала да правим секс, защото го правя с други момчета. Наричаше ме измамница, а аз просто бях уплашена. Как може да съм изневерила? Та аз бях девствена! Дори не разбрах как стана, но в следващия момент не можех да спра да плача и да се извинявам за нещо, което не съм направила.

Губех връзка с реалността, вярвах повече на Джеймс, отколкото на себе си. И така...една нощ той ме изнасили.

По това време той вече живееше у нас, но не спеше в моята стая, а на долния етаж. Същата вечер майка ми се прибра много късно, беше излязла на бар, а аз си гледах телевизия в моята стая. Той влезе внезапно и ме попита дали може да се присъедини към мен, съгласих се.

След няколко минути Джеймс изгаси телевизора и започнахме да се целуваме. Нямаше нищо нередно в това и преди сме се целували в леглото ми, но този път беше по-различно. Той беше някак настоятелен и започна да вдигна нощницата ми. Притесних се и го помолих да спре, но не ме послуша и затова махнах ръката му.

Стана още по-агресивен, развиках му се, но и това не помогна. Майка ми не ме чуваше, а Джеймс беше твърдо решен да стигне до край. Опитах да се отскубна от него, но той ме сграбчи за кръста и ме сложи в центъра на леглото. Легна върху мен и хвана ръцете ми силно над главата ми. Не можех дори да помръдна. Той беше силен ММА боец, бях безпомощна пред него. Целуваше ме агресивно, а аз продължавах да крещя. Свали бельото ми с една ръка, умолявах го да спре, но без ефект. Направи го, изнасили ме...



След като всичко свърши и той стана от мен, отидох в банята и седнах на тоалетната. Не спирах да кървя, болеше ме. Влязох да се изкъпя и измих навсякъде, където имаше кръв. Когато се върнах, той спеше на леглото ми, сякаш нищо не се беше случило. Сякаш не ме беше насилвал ожесточено допреди малко. Не издържах, свлякох се на пода и се разплаках.

Още на следващия ден разказах на приятелите си и на майка ми какво се е случило. Не можете да си представите вината, която струеше от очите ѝ, знаейки че е била на няколко метра от стаята ми и не е имала представа какво се случва с мен. Веднага прекратих отношенията си с Джеймс, но той започна да ме преследва. Извиняваше ми се и ми обясняваше, че не е имал никаква представа, че аз не съм искала да правим секс в този момент. Дори си направи фалшив профил в интернет, за да може да ми пише. Изникваше отвсякъде, беше като кошмар, от който не можех да изляза. Дори спрях да вдигам на непознати номера, все си мислех, че е той. Оплаках се в полицията, но там ми казаха, че това е нормално поведение на бивше гадже. Джеймс беше арестуван, но така и не беше обвинен за изнасилване, въпреки че имаше доказателства. Все още не бях изпрала окървавените чаршафи, но полицията не обърна никакво внимание...



Уморих се и вдигнах ръце от случая. Преживях го, минаха няколко години от тогава, но все още нямам никаква вяра в мъжете. Винаги, когато започна да излизам с някого, се чудя какво иска той от мен и какви задни мисли крие. Търся причина зад всеки комплимент и определено животът ми никога няма да бъде същият."

Четете още: Как се отслабва с 65 кг без глад