Мразя децата си. Иска ми се да не бях раждала!

15 ноември 2017 | 16:40
видяна 74344
коментари 22
pixabay

Както всеки родител знае добре, отглеждането на дете не е лесна работа.

Но някои родители не просто определят задачата като трудоемка, а стигат до там да заявяват, че искрено мразят родителството и децата си. Те правят скандалните разкрития в онлайн платформа, набираща популярност в САЩ.

Докато някои от родителите заявяват, че понякога "се отвращават от децата си“, защото са неблагодарни, други без свян заявяват, че им се иска малчуганите им да не са се раждали.

Една майка твърди, че може да избяга и да не изпитва никакво угризение, докато друг казва, че е била нещастен откакто родила и желае да върне времето назад.

Вижте техните точни думи и още стряскащи откровения по темата в следващите редове:

"Мразя дъщеря си. Тя толкова прилича на мен, че не мога да я понасям. Има дни, в който ми се иска да я изоставя, въпреки че е само на 7."

"Мразя децата си. Независимо колко се опитвам да ги науча, те просто не притежават интелект. Ако можех да върна времето назад, никога нямаше да стана майка."

"Знам, че е нередно, но ненавиждам дъщеря си и сина си. Осигурявам им всичко, което поискат, и те пак са недоволни. Толкова са неблагодарни. Трябваше да ги дам за осиновяване, когато можех."

"Боли ме да го призная, но мразя децата си. Чувствам се сякаш са ме хванали в капана на живот, който никога не съм искала. Дори не мога да си спомня последния път, когато бях щастлива."

"Тайно мразя децата си. Те чупят всичко, до което се докоснат. Не минава и ден, през които да не оправям нещо, което са повредили." "Мразя децата си, те не ми носят нищо освен мъка. Сигурно е плашещо, но мога съвсем спокойно да си отида от тях и да продължа живота си, без да погледна назад и без въобще да се сещам за тях."

"Не съм го изричала на глас досега, но мразя децата си. Проклинам всяка минута от всеки ден откакто взех решението да стана майка. Нямам търпение да станат на 18, за да не нося отговорност за тях пред закона."

"Понякога тайно мразя децата си и ми се иска никога да не ги бях раждала. Откакто са се появили, не ми носят нищо различно от стрес. Чувствам се като ужасна майка, че изпитвам подобно нещо."

"Толкова съм изтощена, че започнах тайно да ненавиждам децата си. Те са причината да напълнея много и косата ми да започне да пада."

"Започнах наистина да мразя децата си. Обмислям дали да не ги изпратя при баща им и никога повече да не ги видя. Просто ме влудява, че не оценяват колко добре си живеят."

"Понякога мразя децата си. Те провалиха връзката със съпруга ми. Всичко между нас вървеше толкова добре, докато не се появиха те."

"Мразя децата си. Те никога не ме оставят на мира и искат да бъдат постоянно обгрижвани и глезени, въпреки че вече са възрастни."

"Искрено мразя децата си. Когато станат непоносими, се заключвам в спалнята и се отдавам на наистина ужасни мисли за тях."

Още по темата

Коментари

22 Милена
  17 юни 2018 | 22:29 отговор
 

Аз също ненавиждам деца. Не мога да ги понасям.

 
21 нямам думи....
  18 декември 2017 | 08:26 отговор
 

И на мен мие трудно и какво да взема да ги оставя НИКОГА!!! как може някои да си помисли това изобщо Господ те е дарил с деца има хора дето плачат за деца не мога и не искам да по вярвам че е възможно да има такива хора. Не от казвам да приема това!!!

 
20 Илза
  16 декември 2017 | 09:45 отговор
 

Никой не ни учи да бъдем родители!!!Най великото човешко щастие е да имаш деца въпреки всички несгоди те са най огромния,най невинният,най ангелоподобният егоист .Но каквито и да са те са нашите деца!!!Не бих си представила живота без тях Обичам ги без резерва живота си бих дала за тях няма по хубава думичка от Мама прегръдките им мъничките сълзички когато са тъжни и звънливите им гласчета!!! Сега вече плода на моите деца са внучета които обичам повече от тях.Благодаря на Бог че ги имам!!!!

 
19 Майка, която може да понесе родителската тежест, без да обвинява някого за това
  02 декември 2017 | 11:50 отговор
 

Истината е, че хората от ден на ден стават все по-големи егоисти. Никак не е лесно да отгледаш и възпиташ един човек, комуто отдаваш голяма част от личното си време. Не е било лесно и на бабите ни, при все цялата земеделска работа и отношението към жените по онова време. Но въпреки това, те са раждали по много повече от две деца, които са били възпитавани и отглеждани с любов, но и с отношение към труда и грижа към околните. С навлизането на еманципацията, технологиите и консуматорското мислене, хората, включително жените, се промени мисленето им и те гледат егоистично на нещата, мързеливи са, не могат да се организират добре, или пък поемат прекалено много ангажименти, за да са добре материално, което им пречи да осъзнаят истинския смисъл на живота - труд, любов и себеотдаване, като винаги оставяш и за себе си малко късче щастие, от което да се чувстваш удовлетворен/а. Децата са щастие и отговорност, животът без тях е празен, но го разбират само тези, които са се осмелили да имат деца. Това не е стандарт, това е вътрешно състояние на духа. И трябва да си пораснал духовно, за да го разбереш. Ако днес децата са ти криви, че си нещастен, утре ще е някой друг. А дали децата на тези родители са щастливи?

 
18
  18 ноември 2017 | 09:11 отговор
 

Моето мнение е, че първо там където са писани тези коментари в държавата принципно са много объркани нещата с възпитанието. Америка е една държава създаваща консуматори, социалните могат да ти вземат детето по всякакъв повод, водещите психолози до миналия век съветваха за т.н. Свободно възпитание на децата от, което в момента те берат плодовете му - създадоха деца без усещане за граници,егоисти и консуматори. Друг е въпросът,че понякога ние родителите сме разочаровани от поведението на децата си и можем да кажем такива силни думи, които всъщност дълбоко в себе си не ги мислим. Обичам един израз от филма “доктор Хаус” - обичам те, но в момента не те харесвам!

 
 
18 ноември 2017 | 14:12

Не съм съгласна. Аз живея в Америка. Всеки уикенд децата ми са канени на рождени дни и все по-често в поканите пише: " Без подаръци, моля!" Родителите възпитават децата да оценяват приятелите, а не подаръците. При най-малкия проблем с детето, или във взаимоотношенията с други деца психолози работят активно и проблемите се решават успешно. Американците изобщо не се впечатляват от материалните придобивки, а учат децата да изразяват чувствата си, да не ги потискат. Харчат се пари за спорт, за различни класове, а не за екскурзии и курорти. И ако в тази платформа майките се осмеляват да са откровени, то повърхностни изводи и клишета не са от полза за българските читателки.

17
  18 ноември 2017 | 00:22 отговор
 

М-дааааа, интересно става. Много съдници, много майки.1- Майки, на които е много трудно и изливат гнева си. 2- Майки, които не са посмели да откажат да раждат. 3- Майки, които са родили, за да хванат някой мъж, но са излъгани в очакванията си и сега трябва да търпят нежеланите си деца. 4- Майки, които обвиняват децата си за проваления си живот. 5 - Майки, които четат мълчаливо и тайно бършат сълзи. 6 - Майки, загубили децата си. 7 - Майки, обсебени от децата си и живеещи само заради тях. 8 - Истерични майки, които мразят други майки. 9 - Любящи и спокойни майки, които не приемат, но разбират и прощават. 10 - Майки, които кряскат, шамаросват, не изслушват и не познават нито собствените си деца, нито другите хора. Вие от кои сте? Замисляли сте се?

 
16
  17 ноември 2017 | 22:48 отговор
 

Да разбира се всички българки са прекрасни майки,тези които кряскат по площадките докато пушат са чужденки,също и тези които висят и фейса докато безценното отроче е ‘некъде’ и те са от чужбина.Аман от съдници.Толкова добри майки сте,че българчетата са най-възпитаните деца на света.Ама не.

 
15
  17 ноември 2017 | 20:21 отговор
 

Аз пък мога да ги разбера - нещо в този момент им е накипяло, имали са възможност да го напишат някъде анонимно и после им е олекнало. Намерили са начин да изкарат навън отровата, която ги е завлядяла. Не са го изкрещяли в лицата на близките си все пак.

 
14
  17 ноември 2017 | 09:47 отговор
 

имам най прекрасния син на свта, да трудно ми е, да нестигат парите но немога и 2 мин без него обожавам го. Немога да рабера тези "майки"

 
 
17 ноември 2017 | 22:49

Спешно се научи как се пише НЕ МОГА.

 
G
03 декември 2017 | 17:33

Всички хора сме различни. Не е нужно да се разбираме, а да се приемаме каквито сме и да не се съдим.

13 Динко
  17 ноември 2017 | 08:13 отговор
 

Живота е такъв че има всичко във него.Тук си за да изживееш това което трябва да изживееш и никой не може да промени съдбата си.Всеки ще премине през всичко докато духът му израсте достатъчно за да премине в следващата фаза.Този живот ще си богат другият беден третият щастлив и така докато не се премине през всичко.Няма нищо случайно-всичко е програмирано отдавна.Само сънищата понякога загатват за това какво е преживял човек но почти никой не се сеща че това е така и се смята за фантазия на паметта.Изживейте това което трябва-да трудно е за повечето но това е път който всеки ще извърви.Иначе търсете щастието то е навсякъде просто трябва да се види.Щастието е във всичко което те заобикаля и дори в малките неща-изживейте го колкото и да е малко.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?