Мъжете от град Челмсфорд, графство Есекс, се оказват най-малко романтичните във Великобритания според собствените им съпруги и приятелки.

Според изследване, в което били анкетирани 1500 жени с дълготрайна връзка, разкри стряскащо внушителен процент на дамите, които твърдят, че техният партньор може да е всичко друго, но не и романтичен. Цели 79% от нежните половинки, участвали в запитването, отбелязали, че избраниците на сърцето им нямат нищо общо с представата им за романтичен мъж.

Повече от половината жени описват съпруга/приятеля си като "безполезен", когато се касае до изразяване на емоции и чувства.

Но не само мъжете на територията на Есекс са лишени от романтични прояви към половинките си.

70% процента от британките в Лийдс се оплакват, че техният партньор е изключително невеж в това отношение, следвани от 69% в Брайтън, 68% в Нотингам, 62% в Глазгоу и 61% в Нюкасъл и Плимут.

Господата, които все пак се представят малко по-добре пред жените си, са джентълмените от Бристол, където „само“ 49% от дамите се оплакали от безчувствени партньори.

Изследването на Photobox разкрива също, че типичният британец спира да бъде романтичен към шестия месец от началото на връзката си.

Близо две трети от дамите признават, че никога не са получавали любовно писмо от партньора си, а четири от десет твърдят, че никога не са били сюрпризирани със закуска в леглото от него.

На въпроса защо техните силни половинки са толкова неромантични, седем от десет дами обвинили бащите на партньора си за този факт с твърдението, че той също бил лишен от подобно красиво качество и така възпитавал и своя син.

Една от двадесет смята пък, че нейният партньор не обича да прави романтични жестове, поради страх от подигравка от страна на мъжката компания, с която излиза.

Изглежда, обаче, липсата на романтика може да се окаже скъпа грешка на уважаемите господа, тъй като според данните 20% от мъжете са изоставени от любимите си именно поради тази причина.

А вие, дами, какво мислите за българските мъже? И ако сте обвързани, бихте ли се похвалили с романтичен мъж?