Автор
Woman.bg

На какво сме готови заради децата... Саможертвата на Мери Ан, най-грозната жена в света

На какво сте готови в името на децата си? Ще преглътнете ли унижението и отчаянието, за да им осигурите по-добър живот? Мери Ан Бивън е доказателство за истинска майчина любов. Англичанката е известна като най-грозната и отвращаваща жена на всички времена. Нейната външност обаче се дължи на заболяване, което я превръща от красавица в чудовище.

Мери Ан е родена в Лондон през 1874 г. Работила е като медицинска сестра. На 29 години среща любовта и се омъжва за цветаря Томас Бивън. Двойката имала четири деца – двама сина и две дъщери. Сбъднала се мечтата на младата дама – да свие семейно гнездо. Щастието ѝ обаче не продължило дълго. Здравословното ѝ състояние се влошило. Тя започнала да страда от ужасни пристъпи на мигрена. След известно време тези симптоми били придружени и от болки в мускулите и ставите. Тъй като семейството било бедно, Мери Ан не можела да си позволи да отиде на лекар.

View post on Instagram
 

Когато съпругът ѝ умира през 1914г., симптомите на заболяването ѝ започват да се задълбочават. Чертите на лицето ѝ се деформирали, долната ѝ челюст станала масивна, носът и ушите се уголемили. Започнали да настъпват промени и в цялото тяло. Лекарите ѝ поставили страшната диагноза: акромегалия.

Мери Ан преди и след заболяването

Това е заболяване, причинено от свръхпроизводство на хормона соматотропин от хипофизата: най-често от доброкачествен хипофизен тумор – аденом, който продуцира самостоятелно и неконтролируемо хормона.

View post on Instagram
 

Останала сама с четири деца, болната Мери Ан трябвало да се бори със зъби и нокти за прехраната им. Дори и да жертва достойнството си за това. Явила се на конкурс "Най-грозна жена на света" и спечелила първото място. За да има пари за насъщния, Мери Ан започнала работа в цирка. Смелата жена се подложила на ужасни унижения и гаври в името на децата си.

View post on Instagram