Все повече хора по света смятат велосипеда за икономично и екологично превозно средство. Като икономично вече може да се постави под въпрос, защото се предлагат скъпи модели и направо такива, които са повече от луксозни.

Списание "Just Luxe" публикува списъка на някой компании, които произвеждат велосипеди за клиенти с доста дълбоки джобове, но и усет за лукс. Цената им се движи между 4000 и 26 000 долара:

Porsche RS & S

Градският велосипед S на Порше лек и безобиден, докато 29-инчовия спортен модел RS е създаден за бързо каране с включени карбонни детайли в рамката, дръжките и седалището. Цената на моделът S е 4 449.98 долара, а за RS трябва да се отделят 7 999.99 долара.

Hermes Quadrille Promenade

Велосипедът Hermes е с класически дизайн. Известната марка произвежда велосипеди още от 80-тите години на миналия век. Както всички предлагани модели на компанията, така и този е предназначен изключително само за удоволствие от каране в града. Цената на Hermes Quadrille Promenade е 4.650 долара.

Gucci Bianchi

Тази позната марка предлага за своите клиенти луксозен велосипед с елегантен дизайн. Моделът е в черен и бял цвят с интересни детайли и цена от 14 000 долара.

Chanel

Велосипедът на Chanel е ръчна изработка с детайли от телешка кожа. Той е предназначен за дамите и затова има несесер за гримове и други дамски принадлежност. Черният елегантен велосипед е произведен само в 50 екземпляра, а цената му е 17 000 долара.

BMC impec Lamborghini Edition

Собствениците на леки коли Ламборгини едва ли биха се лишили от един велосипед от същата марка, затова им се предлага BMC impec Lamborghini Edition. Велосипедът е дело на швейцарския производител на велосипеди BMC, който в сътрудничество с автомобилната марка създаде модел, който прилича на колите на Lamborgini. Има само 30 екземпляра, като цената на един е 26 000 долара.

БГНЕС