Когато планираме почивката си и сме решили, че за престоя си ще заложим на хотел, винаги търсим хубаво място, за което преди всичко се надяваме да е чисто и комфортно. Истината е обаче, че в натоварен сезон, какъвто е лятото, рядко можем да попаднем на наистина добре почистена стая, било то и в най-луксозния хотел. Когато камериерките разполагат с ограничен брой часове, за да „излъскат“ поне 20 стаи, те чисто физически не биха могли да отделят повече от 15 в най-добрия случай 20 минути на стая. Освен това, хотелите са посещавани от много хора, а всеки човек оставя микроби след себе си. Ето кои са най-мръсните предмети и места в една хотелска стая, които е по-добре да почистите сами, преди да ги използвате:



1.Дистанционното за телевизора

Не че първата ви работа, когато пристигнете на морето, е да си пуснете телевизора, но все пак не е изключено да ви се случи в някакъв момент от престоя ви. Но преди да посегнете към него само си помислете колко ръце са се докосвали до него. Вярвайте, дистнационното е последното нещо, което камериерките ще почистят. Затова, задължително го почистете, преди да го използвате.

2.Кувертюрите

Разбира се, че първата работа на персонала е да смени спалното бельо, но понякога не остава време за смяна на кувертюрите. А те могат да пренасят добро количество микроби, затова е добре да ги махнете, когато пристигнете в хотела.

Бонус съвет: ако в стаята има килим, трябва да знаете, че и той е стабилно зареден с бактерии, не стъпвайте боси.

3.Чашите

Чашите, които обикновено стоят пред огледалото винаги изглеждат някак уютно, но ви съветваме да не ги използвате. Или ако прибегнете към тях, ги измийте добре преди употреба. Понякога има чаши и в банята, които ви съветваме да използвате само за четката си за зъби. По тези чаши са полепнали бактерии и рядко биват дезинфекцирани, особено ако човекът преди вас не ги е използвал. Персоналът не им обръща голямо внимание, защото има по-належащи места за по-чистване.



4.Ключа за лампата

Същият случай като дистанционното. Препоръчваме ви да почистите ключовете за лампите, преди да ги използвате, а също и дръжките на вратите. Те винаги са добре снабдени с микроби.

Четете още: Признаци, че в дома ви има дух!