С тази статия ще ви потопим в разкош, богатство и шик! Приятно плаване в океана на най-скъпите вещи на света.

Най-скъпата яхта в света струва около 475 млн. долара и се казва Eclipse. Принадлежи на олигарха Роман Абрамович. Яхтата е дълга почти 170 метра и тежи цели 12 тона. Мощността на двигателите й е 20 хил. конски сили.

Яхтата е оборудвана с две площадки за хеликоптери, два басейна, както и библиотека, сауна, фитнес-зала, винарна изба, дискотека, киносалон, три трапезарии и мини-клиника.

Най-скъпият автомобил се казва Bugatti Type 57SC Atlantic. Твърди се, че цената му е между 30 и 40 млн. долара. Това е много рядка кола, което обуславя и високата й стойност. В света има само два екземпляра Bugatti Type 57SC Atlantic. Първият принадлежи на американския дизайнер Р. Лорен, а вторият наскоро стана експонат на музея Mullina.



Най-скъпият велосипед
струва 102 418 долара. Сглобен е изцяло ръчно, а основен материал в конструкцията му е първокачествено злато (24 карата). Колелото е украсено с около 600 кристала Сваровски. Този истински шедьовър е създаден от компания Aurumania.



Най-скъпият мотор
Dodge Tomahawk V10 Superbike е оценен на стойност 555 хил. долара. Това е концептуален модел с V-образен десетцилиндров двигател от прочутия американски мотор Dodge Viper с мощност 500 конски сили и обем от 8.3 литра. Въпреки че има четири колела, Tomahawk всъщност е мотор.

Чифтовете колела стоят на разстояние от един-два инча, всяко колело има независимо окачване. Тази конструкция е необходима, за да моше возилото да понесе огромната мощност на двигателя и теглото от 680 килограма. При това Tomahawk е и най-бързият мотор на света. Теоретичната му максимална скорост е около 644 километра в час. Моторът набира скорост от 100 километра в час само за 2-3 секунди.



Най-скъпото женско бельо е The red Hot Fantasy Bra на фирма Victoria's Secret. Комплектът от сутиен и бикини е оценен на 15 хил. долара и това си е спечелил място в Книгата на рекордите на Гинес.

Направен е от нежен сатен и е украсен с 1300 камъка, сред които рубини от 300 карата, обградени от ленти с диаманти.



Най-скъпата рокля
в света е рожба на Файзол Абдула от Малайзия. В тоалета са вплетени 751 диаманта, предоставени от бижутерийна компания Mouawad.

Роклята струва 30 млн. долара и е наречена Nightingale of Kuala Lumpur. Ключовият акцент е огромен диамант от 70 карата, шлифован във формата на круша.



Най-скъпата булчинска рокля е изработена от дизайнерска компания Diamond Wedding Gown с помощта на Рене Щраус и Martin Katz Jewellers. Цената на тоалета е 12 млн. долара! Това се дължи на факта, че роклята е украсена с диаманти от 150 карата.

Очаквайте продължение.