Най-странните неща, към които може да се пристрастите

Всички медии предупреждават за високото ниво на пристрастимост към наркотици, кафе, алкохол, цигари... И, разбира се, те са опасни и е лесно да не можеш да се откажеш от тях. Има обаче и някои други възможности да се "закачите" сериозно и определено трябва да внимавате и за тях.

Тен

Интересно – някога бронзовият загар се е считал за "селски" и модерните момичета е трябвало да бъдат с бледа кожа, дори е съществувало понятието "аристократично блед"). Днес не само, че е модерен, но съществува и истинска мания по него. Жените масово прекаляват с тена и целогодишно посещават солариумни студия до степен, в която е трудно да се определи дали не са мулатки. А това определено не е привлекателно според повечето мъже.

Тренировки

Спортът е здравословен и е полезен почти във всякаква форма. Но някои хора се вманиачават по него до момент, в който забравят всичко друго и това е единственото, за което могат да говорят и мислят. Сигурни сме , че почти всяка от васи има в профила си във Facebook поне един "fitness fanatic". За този човек не съществува нищо друго, освен снимки на бицепса, ъпдейтване на статуса с това какви точно упражнения е правил тази сутрин във фитнеса и разбира се - мотивационни картинки по темата. Ако пък става въпрос за приятелка, снимките са селфита от залата, снимки в новия екип за джогинг или нова йога асана, която са овладели. И не мислете, че развилите тази зависимост непременно са добри спортисти – много от тях не правят нищо съществено, а залагат повече на теоретичната страна – писане по социалните мрежи и споделяне на картинки. Те си умират да поучават другите за това какво да ядат и как точно да тренират, и могат да бъдат доста досадни.

Събиране на домашни любимци

Отглеждането на домашен любимец е прекрасно нещо и сякаш никога не е било толкова популярно, колкото в днешно време. Някои хора обаче стигат до крайности. Най-често това са самотни жени, обсебени от идеята да помагат на животни, предимно котки (понякога кучета или дори екзотични животни). Много е вероятно да имате приятелка или колежка, която редовно можете да чуете да обяснява как животните са най-чистите същества, много по-добри от хората, и затова тя предпочита да общува с тях, а не със себеподобните си. Със сигурност членува в няколко организации за защита на животните, макар последните да не одобряват нейното хоби, не заради друго, а заради това, че голям брой животни живеят натъпкани в един дом, занемарени и без необходимите санитарни условия. Тя обаче е убедена, че именно тя може да дари 20-30 животинки с грижи и любов.

Пластична хирургия

Една малка корекция на носа или брадичката понякога може да ви направи по-красиви - това е факт. Но много психолози признават, че в днешно време съществува феномен, наречен пристрастяване към пластична хирургия. Оказва се, че най-често жени просто не могат да спрат след първата си корекция и се връщат отново и отново за най-разнообразни процедури. Те стигат до там, че биват специалистите в клиниките им отказват, като ги съветват да се обърнат към психолог, а не към пластичен хирург. Много от тези вманиачени дами са убедени, че животът им ще се нареди, единствено ако си оправят носа, приберат коремчето или поизпънат кожата около скулите. Те никога не са доволни от резултата, винаги остава още нещо, което трябва да направят. И в много случаи се оказва така, че харчат огромни пари, за да се обезобразят.

Шопинг

Няма нужда да ви обясняваме, че шопингът води до пристрастяване, нали? Всяка жена може да има такива моменти, но не трябва да изпада в мании. От Illinois Institute, където имат програма за възстановяване от подобно пристрастяване, казват, че средностатистическият им пациент има 70 000 долара дълг. В един екстремен случай американка е откраднала над 240 000 долара от шефа си, за да финансира покупките си, включително екскурзия. Мнозина стигат да фалит и ипотекират къщите си заради този си проблем. Доказано е, че средностатистическата жена в Европа харчи по над 1200 евро за продукти, които си признават, че реално не са им от жизнена важност.

Четете още: За какво съжалявате в живота си