Наострете очи и уши за синхроничностите! Те дебнат отвсякъде!

Знаете ли, че целият ви ден е изпълнен с уроци, знаци и синхроничности? За съжаление често не им обръщаме внимание, а те биха могли да се превърнат в чудесен пътеводител в живота ни, особено в моментите, в които сме на кръстопът.

Какво са синхроничности? Концепцията е разпространена за първи път от психолога Карл Юнг. Това всъщност са събития от живота ни, които на пръв поглед изглеждат като случайност, но имат по-дълбоко значение.

Например: едни и същи числа се появяват отново и отново в живота ни или пък срещаме някого по „чиста случайност“ и той просто казва няколко изречения, които звучат като отговори на въпроси, които сме си задавали напоследък.

Понякога синхроничностите могат да се появят и в текста на песен, която слушате по радиото, могат да бъдат под формата на думите, които ви подхвърля някой непознат на улицата или пък да се появят просто като усещане, за което нямате обяснение.



В живота ви всъщност съществува съвсем друго ниво на възприятия, различно от ежедневните задължения, бързане и стрес. Първата стъпка, за да се свържете с него и да разчетете знаците, които ви дава, е просто да бъдете осъзнати и да се дадете сметка, че под повърхността има много повече смисъл, отколкото изглежда на пръв поглед.

Чудесна идея е да започнете да си записвате синхроничностите, които ви се случват, за да можете да им обърнете внимание по-късно. Нещата винаги изглеждат по-различно от дистанцията на времето и по този начин всичко се нарежда като частички от пъзел.



Обърнете специално внимание на повтарящи се модели и чувства. Те обикновено се случват, за да осветят по нов начин даден проблем.

Синхроничностите са безброй, а често тяхното тълкуване е индивидуално за всеки човек. Най-добрият начин да проследите собствените си синхроничности е да „мислите по-малко и да чувствате повече“, вслушвайте се в интуицията си. Когато се вслушвате във вътрешния си глас, ще разбирате външните знаци по-лесно.



Интуицията обикновено се валидира чрез външно „магично“ събитие. Ако например търсите отговори и случайно прочетете нещо във Фейсбук, или гледате видео, свързано с конкретния въпрос, който ви вълнува може изведнъж да ви дойде брилянтна идея. Тогава трябва да се запитате, дали това е отговорът, който търсите.

Всеки от нас има свободна воля и би могъл да не послуша интуицията си или да не обърне внимание на синхроничностите, които му се появяват. Истината обаче е, че обикновено, когато пренебрегнем вътрешните си усещания, които много често са необясними от логична гледна точка, по-късно съжаляваме. Синхроничностите са тук просто, за да направят пътя ни по-лек, наш е изборът дали ще им обърнем внимание или не.