Не може да бъде: Кралицата наруши вековна традиция заради Уилиям и Кейт

В последно време настъпват изключително причудливи промени в британското кралско семейство. През изминалите две години се случиха куп разтърсващи монархията събития, а сега научаваме, че кралица Елизабет Втора е нарушила поредна традиция в името на щастието на внуците си.

Този път обаче не става дума за Хари и любимата му Меган, а за принц Уилям, който е далеч по-принципен от брат си. Оказа се, че той е помолил Нейно Величество да направи изключение и да наруши кралска традиция в името на семейното си щастие. Елизабет от своя страна изглежда е дала позволението си внукът ѝ, съпругата му Кейт и трите им деца да си вземат няколкодневен отпуск и да отидат на пътешествие.

Вчера херцозите на Кеймбридж и наследниците им бяха забелязани на летище Гетуик, но дестинацията, към която са се отправили, все още не е известна. В последно време младото семейство отскочи до Германия, Полша и Канада. Но тази почивка вероятно ще им бъде последната заедно, тъй като подобни пътувания нарушават дългогодишна кралска традиция, според която висшите членове на фамилията не могат да пътуват заедно с оглед на тяхната сигурност. Единственият начин това да се случи е, ако кралицата даде изричното си съгласие.

Любопитен факт, че след 12-ия си рожден ден, принц Джордж ще може да пътува без баща си Уилям. Причината за това е, че те са втори и трети наследник по линията за наследяване на трона, затова могат да пътуват отделно отрано, ако има извънредна ситуация.

Според същото правило, Уилям и Чарлз не могат да пътуват заедно, както и кралицата не може да пътува с Чарлз.

През годините обаче тази традиция е била нарушавана от Уилям след съгласие от баба му. През 2014 г. той поиска разрешение от нея, за да лети за Нова Зеландия със семейството си. Същото се случи и през 2016 г, когато херцозите пътуваха до Канада с принц Джордж и принцеса Шарлот.

Мнозина предполагат, че сега Кейт, Уилям, Джордж, Шарлот и Луи се намират в Гърция заради сватбата на кръщелника на принцеса Даяна - принц Филипос.

Четете още: Ева Веселинова: Момичета, мислете добре преди да си изберете мъж