НЕ на забраната за аборт: Бременната Дженифър Лорънс се вдигна на бунт

05 октомври 2021 | 16:56
2423
4
снимки: Instagram
4

Актрситие Дженифър Лорънс и Ейми Шумър се присъединиха към протестите във Вашингтон, които избухнана, след като бе разгледан закон за ограничаване на абортите в САЩ. Над 120 хил. души се възпротивиха на идеята за предотвратяване на абортите по всякакви причини, а сред тях бяха и двете звездни дами. 

Въпреки че Лорънс в момента е бременна, тя напълно подкрепя правото на жените да контролират телата си и когато е необходимо - да прибегнат към неестествено прекъсване на бременността. Плакатите, които донесоха актрисите бяха с надпис "Абортът е необходим" и "Жените не могат да бъдат свободни, ако не контролират телата си". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amyschumer

Припомняме ви, че в рамките на месец септември в Тексас бе приет нов закон за ограничаване на абортите, който в момента се разглежда. Той забранява намесата на медицината при желание за отстраняване на плода от бременната след шестата седмица, а това е период, в който дори много жени все още не знаят, че отглеждат плод в утробата си. А най-жестокият момент е, че новите правила важат дори и когато зачеването се е случило чрез изнасилване.

 

И в това отношение тук можем да се гордеем с либералните виждания на страната ни, тъй като сме от страните, в които абортът не е забранен. Защото невинаги той се налага, когато бебето не е желано. Могат да съществуват десетки основателни причини, сред които изнасилване, липса на финансови възможности, нелечима тежка болест на плода и др. 

жени

Една от последните държави, в които абортът бе забранен, бе Полша. И ако една жена има лошия късмет да е бременна на територията на тази страна и желае да направи аборт, това е напълно невъзможно, включително и ако бебето вече страда от тежка болест, която би превърнала живота му в мъчение. 

Четете още: Вижте секси разголената рокля, която Натали Трифонова облече на рождения си ден

Още по темата

Коментари

4
  06 октомври 2021 | 22:58 отговор
 

 
3
  06 октомври 2021 | 11:44 отговор
 

Хайде сега...тежки болести и не знам си какво. В повечето случаи са се случили /искат да ги махат/ заради разпуснато поведение и курвалък. Искали контрол над телата си - ами имаш го: затваряй си краката, не прави безразборен секс и практикувай такъв само в сериозни отношения водещи към брак, а не защото си се напила и те е засърбяло. Подобни закони биха накарали жените да подхождат много по-отговорно към това за кого си отварят краката и да станат взискателни при какви условия го правят и да се вдигне малко нивото на морала в обществото. С толкова методи за контрацепция е срамота да се оставиш да забременееш в 21 век. Но е ясно, че господин Гейтс ще плати където и на когото трябва и такива закони никога няма да влязат в сила. А и детето дори когато тежи още 300 грама вече си е напълно завършено човече.

 
2
  06 октомври 2021 | 09:23 отговор
 

Хайде сега...тежки болести и не знам си какво. В повечето случаи са се случили и искат да ги махат заради разпуснато поведение и кървалък. Искали контрол над телата си - ами имал го: затваряй си краката, не прави безразборен секс и практикувай такъв само в сериозни отношения водещи към брак. Подобни закони биха накарали жените да подхождат много по-отговорно към това за кого си отварят краката и да станат взискателни при какви условия го правят и да се вдигне малко нивото на морала е обществото. С толкова методи за контрацепция е срамота да се оставиш да забременееш в 21 век. А и детето дори когато тежи още 300 грама вече си е напълно завършено повече.

 
 
06 октомври 2021 | 11:13

анонимник, на никой не му пука за мнението ти

1
  06 октомври 2021 | 06:12 отговор
 

травестита, по-ти отива да дрискаш за "заголи бременно коремче", да ти серат арабски мангуси фостата.

 

Добави Коментар

Най-четени