НЕ на забраната за аборт: Бременната Дженифър Лорънс се вдигна на бунт

Актрситие Дженифър Лорънс и Ейми Шумър се присъединиха към протестите във Вашингтон, които избухнана, след като бе разгледан закон за ограничаване на абортите в САЩ. Над 120 хил. души се възпротивиха на идеята за предотвратяване на абортите по всякакви причини, а сред тях бяха и двете звездни дами.

Въпреки че Лорънс в момента е бременна, тя напълно подкрепя правото на жените да контролират телата си и когато е необходимо - да прибегнат към неестествено прекъсване на бременността. Плакатите, които донесоха актрисите бяха с надпис "Абортът е необходим" и "Жените не могат да бъдат свободни, ако не контролират телата си".

View post on Instagram
 

Припомняме ви, че в рамките на месец септември в Тексас бе приет нов закон за ограничаване на абортите, който в момента се разглежда. Той забранява намесата на медицината при желание за отстраняване на плода от бременната след шестата седмица, а това е период, в който дори много жени все още не знаят, че отглеждат плод в утробата си. А най-жестокият момент е, че новите правила важат дори и когато зачеването се е случило чрез изнасилване.

И в това отношение тук можем да се гордеем с либералните виждания на страната ни, тъй като сме от страните, в които абортът не е забранен. Защото невинаги той се налага, когато бебето не е желано. Могат да съществуват десетки основателни причини, сред които изнасилване, липса на финансови възможности, нелечима тежка болест на плода и др.

Една от последните държави, в които абортът бе забранен, бе Полша. И ако една жена има лошия късмет да е бременна на територията на тази страна и желае да направи аборт, това е напълно невъзможно, включително и ако бебето вече страда от тежка болест, която би превърнала живота му в мъчение.

Четете още: Вижте секси разголената рокля, която Натали Трифонова облече на рождения си ден