Не сме господари на съдбата си и няма нищо по-хубаво от това

Нека си го кажем – не сме господари нито на днешния, нито на утрешния, нито на който и да бил ден в живота ни. Мислим, че сами ковем съдбата си и всичко зависи от изборите, които правим, но не е точно така. Истината е, че пътят ни е предначертан, а най-хубавото е, че ние не знаем къде ще ни отведе той и с кого ще ни срещне. В противен случай – какъв е смисълът?

Както не избираме родителите си и къде ще се родим, ние не избираме и какви ситуации ще ни предложи животът. Единственото, за което сме отговорни, е собственото ни щастие и старанието ни да вървим в желаната от нас посока. Оттам нататък всичко, което предстои са уроци, които трябва да научим. Нищо не ни се случва случайно и никой не идва в живота ни напразно. Хората, случките, раните и хубавите спомени са уроците, през които е трябвало да минем. Няма нищо по-хубаво от това да осъзнаете, че и хубавото, и лошото е било за добро. Грешките ни е трябвало да бъдат допуснати, защото не е имало друг начин да се научим. Ударите в любовта е трябвало да бъдат понесени, защото те ни отварят очите. Хубавите моменти е трябвало да отминат и да не се връщат повече, за да се научим да ценим мига. Нищо на този свят не заслужава тъгата ни, дори и това, което в очите ни изглежда страшно.



Животът е твърде кратък, за да съжаляваме, единствено можем да се учим. От собствените ни и от чуждите грешки. Съдбата постоянно ни изпраща знаци, но само опитните умеят да ги разгадават, стремете се към това.

И макар много често да сме изправени пред сложни житейски ситуации, които ни карат да губим вяра в себе си и доброто, ние сме длъжни да се стремим към съвършенство. Дължим го на себе си и на тези, които ни обичат. В трудните мигове разбираме колко сме силни и те ни карат да даваме най-доброто, на което сме способни. Винаги излизаме по-силни и по-усъвършенствани след поредната битка. И накрая идва пробуждането, когато разбираме, че всичко се е случило точно така, както е трябвало.



Не можем да избягаме от това, което ни се полага. То ще дойде – когато стане време, когато сме на правилното място, когато срещнем правилните хора. Няма нищо по-мъдро от това да изживявате всеки един ден по най-добрия възможен начин!



Четете още: Кейт Мидълтън призна за какво съжалява