Автор
Веселина Петрова

Не сме ли мазохисти: милите жени привличат мъжете, но всички искаме лоши момчета

Нежните и любезни дами са по-привлекателни, твърдят учени. Оказва се, че когато една жена се държи мило, това е знак, че е по-женствена, а оттам и с по-изразена сексуалност. Което пък привлича силния пол като пчели на мед. Мъжете приемат тези дами за по-спокойни, уравновесени и способни на ласки. В тяхната компания те се чувстват доста по-комфортно.

От друга страна, милите мъже въобще не предизвикват същите емоции у нежния пол. Според наскоро проведено изследване, любезният, вежлив и учтив мъж се приема от дамите като по-малко мъжествен...

Психолозите обясняват това с факта, че жените избягват твърде ранимите и чувствителни мъже. Няма нищо по-досадно от господин, който постоянно плаче, коментират дами, участвали в изследването. Те не се чувстват сигурни в компанията на мил мъж, защото не намират опора и сигурност в негово лице.

Освен това жените смятат, че милото поведение всъщност е поза и опит за манипулация.
Според друго проучване обаче, мъжете, които са по-мили, сдържани и възпитани, са много по-надеждни партньори за дълготрайна връзка. Дами, помислете си, преди да откажете на някой мил господин!

Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Инстаграм страница. Виж как да участваш тук: