Ако една жена изневери, най-вероятно е имала сериозни причини за това. И в този случай партньорът й, вместо да вдига скандали, ще е по-добре да се замисли над поведението си. Сексуалното такова.

Няма по-ефективен начин да скапете настроението на някой мъж от това да му намекнете, че жена му може да му изневерява. Разбира се той отначало ще отхвърли тази идея. Но после ще се замисли, ще започне да се съмнява и ще се изпълни с подозрения. Общо взето ще се държи така, сякаш тази мисъл не му е и хрумвала досега. И нищо чудно! Обществените норми смятат изневярата изключително за мъжки приоритет. А жената, в ролята си на майка, пазителка на домашното огнище и желателно девица, сякаш е лишена от човешки емоции, от воля и разум. И затова ако изневери, то ще бъде по глупост. Или така поне си мислят мъжете.

Румен, 27 години: „Случвало се е да ми изневеряват. След това разбира се се разделях с въпросната жена. От опит мога да кажа, че момичетата решават да изневерят изведнъж, поддавайки се на емоциите си. В даден момент се чувстват добре, мъжът отсреща е привлекателен – и това е достатъчно за изневяра. За разлика от жените, ние мъжете мислим, преди да изневерим. Ако всичко ни е наред, не виждаме смисъл в изневярата. Когато съм изневерявал на приятелките си, във връзката ни е имало много други проблеми, които не са се разрешавали с обсъждане. Затова търсих другаде това, което ми липсваше“.

От тези думи можем да заключим, че женската изневяра се случва безпричинно и затова е трудно да бъде предотвратена. Но това е просто една удобна позиция, в която мъжът се възприема като несправедливо оскърбен – той й дава внимание, грижи и цялото си същество, а тя му разбива сърцето! В действителност мъжете най-често не забелязват признаците на наближаващата изневяра, просто защото не са достатъчно чувствителни или пък са твърде заети. Ако ползваха по-често легендарната си сила на мисълта, някои особености на женското поведение щяха да покажат своевременно перспективите за изневяра.

Три основни признака за това, че жената изневерява

Нека помогнем малко на мъжете да разбират половинките си, като им разкажем какви са тези особености в женското поведение. За да ги забележат, ще трябва само да са нащрек за следните признаци:

Тя се старае да изглежда непретенциозно.

Само наивните мъже си мислят, че ако една жена започне да се облича по-красиво, да се гримира повече и по-често да излиза сред хора, значи сигурно изневерява. Всъщност по този начин тя все още само се подготвя за нещо прекрасно, което да й се случи. Добре ще е то да дойде от постоянната връзка. Ако обаче партньорът изобщо не реагира на ярката премяна, ще се намерят други ценители. А когато вече наистина има повод за подозрения, жената ще предприеме друга стратегия и ще се опита да не привлича излишно внимание.

Тя е станала по-грижовна.

Ако външният вид може да се контролира сравнително лесно, то чувството за вина е трудно да се скрие. И то най-вероятно ще се изрази в необичайни прояви на грижа и любов от страна на половинката. Изведнъж е решила да му изглади всичките ризи? Започнала е да готви по-често? Вече не отказва секс, дори когато е много уморена? По този начин жената подсъзнателно се опитва да даде на партньора си онази любов, която всъщност дава на друг. И то много неефективно – угасналите чувства не се връщат, тъй като празният поглед издава фалшивия характер на тези грижи.

Тя е престанала да поставя изисквания.

Ако преди постоянно е досаждала на мъжа си с „мрънкане“, оплаквайки се от липса на внимание, недостатъчен секс или лоши условия на живот, то сега сякаш е доволна от всичко. Защо ли? Просто вече не я интересуват недостатъците на този мъж – тя е щастлива с друг.

Други явни признаци като често преспиване извън дома, внезапна поява на много нови вещи или повишен интерес към телефона или интернет само много глупав мъж не би забелязал. А един умен и наистина привързан към половинката си мъж ще се опита да разбере защо тя му изневерява и да елиминира причините.

Защо изневеряват жените

Жените не са склонни да изневеряват, просто защото им е „паднала възможност“. Чували ли сте някога жена да разказва на приятелките си „Той отиде до мен, свали си тениската и ми каза „Твой съм!“. Аз да не съм луда да му откажа?“. Не сте чували, няма и да чуете. Защото за жените сексът не е нещо, което да не могат да откажат. Напротив – той е приятно допълнение към връзката с човек, с когото са емоционално близки. Или поне искат да бъдат близки.

Многобройните официални обяснения на женската изневяра като „мъст“, „липса на любов“ или „сексуална незадоволеност“ в основата си изразяват едно – в постоянната връзка има недостиг на положителни емоции. Ако такъв проблем няма, жената няма да тръгне да търси секс другаде. При това под емоции се подразбира не само състоянието на влюбване, което мъжът трябва да умее да поддържа, но и радостта от чувствен полов акт. Когато химията между мъжа и жената „изветрее“, на фона остават следните неприятни изненади:

Рутината. На всеки би му омръзнало да прави секс във все същото легло, винаги на изключена лампа, с презервативи, оставени на същото познато място... и с мъж, който се усмихва по същия игрив начин, лягайки по гръб, уж изгарящ от страст.

Ограниченията. Мъжът не обича да му правят минет („И с тази уста ще целуваш децата ни!“), още пък по-малко обича да прави кунилингус. Наложил е табута на различни части от тялото си („Аз да не съм гей?“ или „Ама че гадост!“). И от всичките радости в секса остават само баналните възвратно-постъпателни движения... и чувството, че ще умрете от скука.

Егоизмът. Сексът става безсмислен, когато любовта се изразява само от единия партньор. Ако жената не се чувства желана дори и в леглото, тя едва ли ще иска да даде безсрочно тялото си „под наем“ за нечие едностранно удоволствие. Вместо това ще се опита да намери мъж, който по време на секс ще я обича цялата, всеотдайно и страстно.

Страхът. Липсата на чувство за сигурност е стрес, с който организмът се бори по всякакви начини. Такъв стрес е страхът от забременяване, който „убива“ адреналина при секс на непознати места, както и мъжката агресия. Има редица други изнервящи фактори, които карат жената да потърси отдушник и да сложи рога на половинката си.

Размерът. Стига сме лъгали мъжете, че размерът няма значение. Заради тези лъжи любовниците с малък член дори и не се опитват да се реализират по друг начин. Ако трябва да бъдем честни, късият или тънък пенис е нещо много дразнещо. Партньорката може да се примири с това, ако мъжът знае и прилага други начини да й достави удоволствие. Независимо от размери всеки мъж може да се научи да прави наистина потресаващи неща.


Ако във връзката ви се наблюдава нещо от описаното по-горе, мъжът наистина има основание да мисли, че партньорката му му е вярна. В противен случай има голяма вероятност тя да му изневерява, особено ако връзката е продължителна и лишена от любов. Така че действайте, докато е време и се заемете със сексуална профилактика. Любовната връзка остава хубава, само когато партньорите постоянно се стараят да завоюват любовта на другия.