Нова звезда озари кралската сцена: Какво не знаем за лейди Луиз Уиндзор - 17-годишната любима внучка на кралица Елизабет II

Нов документален филм, посветен на покойния принц Филип - „Принц Филип: Кралското семейство си спомня“, дръпва завесата около личността на един интригуващ член на кралската фамилия – любимата внучка на кралицата – 17-годишната лейди Луиз Уиндзор – дъщеря на най-малкия син на Елизабет Втора – принц Едуард и съпругата му Софи Уиндзор.



Както вече писахме, лентата BBC One, която бе излъчена за първи път вчера по британската телевизия, първоначално е била замислена като портрет по случай 100-годишния юбилей на херцога на Единбург и голяма част от кадрите са заснети преди смъртта му. След кончината му обаче продукцията е леко изменена предвид кончината на принц Филип. Така филмът включва интервюта с членове на кралското семейство, направени както преди, така и след кончината на Филип.

Всички деца на кралица Елизабет II и херцога на Единбург, заедно с порасналите им внуци и други членове на кралското семейство, са се съгласили да дадат своя принос за този уникален портрет на принц Филип. Сред тях, наред с кралицата, са принц Чарлз, синовете му Уилям и Хари, принцеса Ан и децата ѝ Зара Тиндал и Питър Филипс, както и най-малкия син и четвърто дете на кралицата и покойния ѝ съпруг – принц Едуард и неговата дъщеря – лейди Луиз Уиндзор.



Всеки един от тях споделя трогателни спомени за любимия си баща и дядо - принц Филип. Това е и първата публична изява на 17-годишната лейди Луиз, която с много обич и признателност разказва за най-милите си преживявания с дядо си.

По време на филма тя си припомня тясната връзка с херцога и тяхната обща любов към състезаниято с карети и страстта им към ездата.

Тук е мястото да насочим обектива именно към любимката на Нейно Величество и да се запознаем с някои любопитни детайли от нейната личност:

Тя е родена преждевременно

Лейди Луиз е родена на 8 ноември 2003 г. в клиника в Съри. По това време майка й Софи от Уесекс беше бременна само в осем месеца. Следователно при раждането Луиз тежи само 4 килограма и 9 унции (малко над два килограма).

Принц Едуард не присъства на раждането и не придружава жена си, тъй като този ден той беше на посещение в Мавриций и не очакваше толкова ранно раждане на дъщеря си. Въпреки трудното раждане, Луиза скоро стана по-силна и година по-късно бебето беше кръстено в частния параклис на замъка Уиндзор. В момента лейди Луиз е класирана на 13-то място в опашката за британския трон (вижте също: Друг начин: Защо децата на Софи от Уесекс няма да „работят“за короната).

Тя е опитен ездач

Както вече стана ясно, лейди Луиз е сериозно запалена по надбягванията с конски впрягове. Момичето се занимава с този спорт от детството и вече участва в професионални състезания. Принц Филип е особено горд с това хоби на внучката си. Той често идва да приветства Луиз на състезания, а самият той обича да кара шейна (виж също: Кралско отдих: хоби, което обедини графиня Софи и принц Филип).

Езерото е кръстено на нея

По време на посещение в канадската Манитоба принц Едуард получи неочакван подарък от местния премиер Гари Доер. В чест на децата на Уесекс - лейди Луиза и нейния по-малък брат Джеймс, виконт Северн бяха наречени две езера в северозападната част на провинцията,

Тя не знаеше, че баба ѝ е кралицата

В ранното детство Луиз не осъзнава, че е внучка на кралицата. За младата дама Елизабет II беше обикновена баба. „За Луиз беше голям шок [че баба й е монарх]“, призна графиня Софи в интервю за Би Би Си, „Тя се върна от училище и каза:„ Мамо, всички ми казват, че баба ми е кралицата. ' Тогава я попитах: "И какво чувстваш?", Тя отговори: "Не разбирам …" ". Само след известно време малката лейди Уиндзор осъзна, че баба й наистина е управляващият монарх на Великобритания.

Тя имаше важна роля в кралските сватби

Лейди Луиз беше малката шаферка на сватбата на своя братовчед принц Уилям и придружаваше Кейт Мидълтън до олтара. И през 2018 г. Луиз и брат й Джеймс станаха почетни гости на сватбата на друга роднина, принцеса Юджини, която се омъжи за бизнесмена Джак Бруксбанк.

Четете още: Чарлз разкри предсмъртните думи на 100-годишния си баща Филип. Ето какво казал!