Хората проучват интимната сфера не по-малко усилено от космическото пространство.

Кои жени са най-привлекателни за мъжете? Как се постига оргазъм? Как мирише страстта? Представяме ви резултатите от най-новите секс-проучвания.

Долни инстинкти

Както знаете, оралният секс е отлично средство за разтоварване на мъжкия стрес. Но тук няма да говорим за него. Сексологът Иън Кернър, станал популярен след издаването на монографиите «She Comes First», «He Comes Next» и «Be Honest – You’re Not That Into Him», заявява, че 100 % от представителите на силния пол предпочитат кунилингуса даже пред пълноцеенното съвкупление. Жените обаче карат повечето от мъжете да не приемат този вид секс. Излиза, че стига да преодолеем собствената си стеснителност, ще можем да променим коренно стереотипа.

Интимно образование

Някои майки съветват дъщерите си да не помислят дори за секс, преди да са завършили училище. Но изглежда при това грешат жестоко. В специално проучване студентки от Колорадския и Калифорнийския университет са написали по едно съчинени за секс точно в деня преди изпитите. Статистиката показва, че помислилите за секс колежки са се справили със задачите си по-бързо и по-успешно от състудентките си, които не са участвали в експеримента. Интересно е обаче, че при студентите от мъжки пол този експеримент не е довел до никакви промени в резултатите.

Размерът има значение

Да, размерът има значение. Както за мъжете, така и за жените. Американски учени са оценили умствените способности на над хиляда жени с различен размер на бюста. С преднина от 10 % едрогърдите дами са се оказали по-интелигентни. Мъжете просто не успяват да го забележат, разсейвайки се от вида на апетитните форми.

Неустоимите егоисти

Ако искате хубав секс, хванете се с егоистичен мръсник. Мъжете, при които сексуалната мотивация се върти основно около тях самите, задоволяват отлично партньорките си. Това са споделили с канадски психолози повечето от 60 анкетирани късметлийки, хванали се с нарцистични любовници. Излиза, че леглото не е най-добрият терен за демонстриране на нежност и загриженост.

Пълна симетрия

Няма идеални хора, но всички търсим именно такива... Над 1000 участници в британски експеримент са проявили сексуален интерес към човешки фигури с абсолютно пропорционални форми. За съжаление в реалния живот е невъзможно да се намери такъв партньор. Двете страни на човешкото тяло се различават помежду си при всеки, макар и с малко. „Трудно ни е да различим това с просто око, но мозъкът все пак отбелязва този факт“, заключва психологът Уилям Питърсън.

Любовта и менюто

Вечният въпрос „Какво е любовта?“ намира нов интересен отговор в Тел Авив. Съвместна диета! Израелски учени са открили, че хората подбират любовниците си не по външния им вид или някакви качествени показатели, осигуряващи оцеляване на евентуалното потомство. А по състава на бактериите, населващи червата и подпомагащи преработването на един или друг тип храна. Още по-любопитно е, че молекулярните биолози са стигнали до този извод след експерименти с мухи, твърдейки, че подобни модели сексуално поведение са свойствени и за хората.

С широко затворени очи

Много скоро няма да имате нужда от грим, или поне това дали ще се омъжите или не далеч няма да зависи от грима. Все повече мъже изобщо не се интересуват от това как изглежда лицето на бъдещата им спътничка в живота. Докато мъжете, желаещи да започнат лека афера, не могат да се задоволят само с красива фигура. Над половината от анкетираните мъже в Калифорния не са могли да направят избора си, гледайки снимки само на женско тяло. А онези, които били готови за брак, не сметнали за нужно да погледнат приложената към тялото глава дори и само от любопитство.

Мирисът на страстта

Хората, които не се престарават с козметиката, парфюмерията и епилацията всъщност са на прав път. Участничките в проучването на университета в Нортъмбери не са и подозирали, че показаните им снимки на мъже са напръскани тайно с капчици от потта им. Анкетираните попаднали в плен на феромоните, оценявайки обектите не по външните фактори, а по миризмата.

На границата на нервния срив

Още едно противоречие в интимната сфера. Оказва се, че високата степен на възбуждане се постига не с положителни емоции, а с отрицателни. За да се настроите добре за сексуален акт, най-добре е да си поплачете малко. А колко е силен оргазмът след истерия само! Японски биолози са открили в слъзната течност изключително силен феромон. При сълзливите мъже нивото на тестостерона е по-високо с път и половина, а вечно разстроените дами предоставят много повече удоволствия в леглото от веселите оптимистки.

Зайци за секс

Скъпите мини-породи като йоркширски териер и болонка е време да останат в миналото. Новият писък на сексуалната мода са зайците! И то не заради многобройните шеги относно сексуалната активност на тези сладки създания. Психолозите и сексолозите напоследък отбелязват успях при лечението на стрес и комплекси, пречещи на секса със „зайотерапия“. Ребека Джонсън, професор от Мисурийския университет, е проучила влиянието на тези животни върху нервната система и сега в американските болници се отварят специални зоо-кътове, в които пациентките да се порадват на дългоухите животни.