Ново 20: Хари ще се върне в Англия и ще обядва с кралицата

Отношенията между членовете на британското кралско семейство се оказаха изключително динамични в последно време. След като херцозите Меган и Хари нападнаха публично роднините си на Острова и обясниха подробно защо са решили да заживеят далеч от тях, днес изглежда, че враждата, която се бе зародила помежду им, е на път да бъде преодоляна.

През уикенда научихме, че Меган е родила второто си дете от принц Хари и стана ясно, че дъщеря им Лилибет е кръстена не на кого да е, а на самата кралица Елизабет Втора, както и на покойната си баба принцеса Даяна. И макар мнозина да определят този жест към Нейно Величество като чиста проба подмазване, той може да се окаже първата стъпка към мира в кралското семейство. Днес пък научихме от западните медии, че Хари обмислял, ако някога му се роди дъщеря, да я кръсти точно на нея, много преди да срещне Меган. И ето, че желанието му вече е осъществено, а Елизабет е знаела от години, че ако по-малкият ѝ внук има момиченце, то ще носи нейното име един ден.

Според кралски експерти около кралството се носи слух, че Нейно Величество е решила да направи още една крачка към стоплянето на отношенията с Меган и Хари, като е отправила покана към тях за обяд, когато пристигнат във Великобритания. И всъщност това може би ще се случи много, много скоро, защото на първи юли предстои да бъде открита статуята в памет на принцеса Даяна и херцогът на Съсекс ще присъства на събитието, противно на слуховете, които се носеха през последните седмици. Те бяха породени от възможността Меган да роди точно около тази година и експертите бяха убедени, че Хари ще предпочете да бъде до съпругата си в този важен момент. Но ето че бебе номер 2 вече е факт и вероятността принцът да се завърне отново във Великобритания, е наистина голяма.

И този път принцът ще трябва да пристигна 10 дни преди събитието, да бъде подложен на тест за коронавирус и да прекара карантината си в имението Фрогмор, както направи за погребението на принц Филип. Приближени до Хари споделят, че той ще направи всичко възможно да присъства на откриването на статуята на майка си и да ѝ отдаде почит заедно с брат си Уилям. Мнозина таят надежда, че споменът за Даяна, споделената тъга и подкрепата, която са си оказвали двамата през годините, ще изглади тежките пререкания помежду им.

А колкото до отношенията между кралица Елизабет с Хари и Меган - според експерти Нейно Величество е отправила покана за обяд към тях малко преди раждането на Лилибет. Но вероятно херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния до новородената си наследница. Хари от своя страна ще има шанса да поговори с баба си и да бъде постигнато споразумение между двойката и останалите членове от фамилията.

Четете още: Най-красивата снимка: Никол Божинова показа как татко Валери я прегръща