Въпреки че повечето жени мечтаят за перфектната сватба, малко от тях знаят защо например сватбената рокля е в бял цвят или защо сватбеният пръстен се носи на лявата ръка.

Бяла сватбена рокля


Сватбените рокли не са били винаги бели. Всъщност, от векове са били червени, лилави, сини, дори черни. В 1840 г., британската кралица Виктория се омъжва за принц Алберт и познайте какъв цвят е била нейната рокля. От тогава, бялата рокля става традиция.

Мъжете, които са женени живеят по-дълго

Добре, не точно всички. Тези, които живеят в хармония със своите съпруги живеят пет години повече от другите мъже, твърдят учените.

Несебичните хора са по-щастливи в брака

Дори 67% от двойките, които участввали в проучването, и които заявили, че скоро са страдали от партньора карали са го да се чувства нещастен или че са готови да жертват своите желания заради удоволствието и желанията на партньора - са по-щастливи в брака.

Сватбеният пръстен и вената на любовта

Тази практика датира от римския период, а първият венчален пръстен с диамант дал австрийския херцог Максимилиян на своята половинка Мария Бургунди през 1477 година. Венчалният пръстен се носи на лявата ръка от незапомнени времена. Римляните вярвали, че през този пръст преминава "вената на любовта", която води директно към сърцето.

Кой на кого трябва да предложи брак?

Обичаят е мъжът да предложи брак на жената, въпреки че се случват и обратни ситуации. До 1228 г. жените са имали право да предлагат брак. Това право първи си извоювали дамите в Шотландия, а след това "тенденцията" се е разпространила по целия свят.

Четете още: Мъжете НЕ искат предложение от жена