Автор
Весела Георгиева

Няма да повярвате! Вижте какво поиска Меган Маркъл от американския Конгрес

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл призова Конгреса на САЩ да гарантира отпуск по майчинство на американките, признавайки, че е била "претоварена" след раждането на дъщеря си Лилибет.

"Аз не съм политик. Аз съм, както мнозина, ангажиран гражданин и майка", пише съпругата на принц Хари в отворено писмо до лидера на Демократическата партия Чък Шумер и председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, предаде БГНЕС.

View post on Instagram
 

„През юни съпругът ми и аз посрещнахме второто си дете“, напомня бившата американска актриса на демократичните лидери на Конгреса.

"Като всички родители, ние бяхме много щастливи. Както много родители, бяхме претоварени. Както по-малко родители, не бяхме изправени пред суровата реалност да избираме между това да прекараме тези критични първи месеци с нашето бебе, или да се върнем на работа".

View post on Instagram
 

37-годишният Хари и 40-годишната му съпруга Меган се дистанцираха от британското кралско семейство и живеят в Калифорния от март 2020 г. с децата си Арчи на 2 години и Лилибет на 4 месеца.

Бившата актриса писа на Конгреса с призив да защитават родителския отпуск в момент, когато избраните длъжностни лица договарят обширна инвестиционна програма, която трябва да включва платен родителски отпуск значително по -малко от 12 -те седмици, предложени от президента Джо Байдън.

Съединените щати са една от малкото развити страни, които не гарантират отпуск за майката след раждане - нещо, което настоящият президент Байдън счита като добър подход за икономиката и връщането на току-що родилите майки на работа.