Няма да повярвате! Вижте какво поиска Меган Маркъл от американския Конгрес

22 октомври 2021 | 08:09
1386
0
Инстаграм, Getty images
0

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл призова Конгреса на САЩ да гарантира отпуск по майчинство на американките, признавайки, че е била "претоварена" след раждането на дъщеря си Лилибет.

"Аз не съм политик. Аз съм, както мнозина, ангажиран гражданин и майка", пише съпругата на принц Хари в отворено писмо до лидера на Демократическата партия Чък Шумер и председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, предаде БГНЕС.

„През юни съпругът ми и аз посрещнахме второто си дете“, напомня бившата американска актриса на демократичните лидери на Конгреса.

"Като всички родители, ние бяхме много щастливи. Както много родители, бяхме претоварени. Както по-малко родители, не бяхме изправени пред суровата реалност да избираме между това да прекараме тези критични първи месеци с нашето бебе, или да се върнем на работа".

37-годишният Хари и 40-годишната му съпруга Меган се дистанцираха от британското кралско семейство и живеят в Калифорния от март 2020 г. с децата си Арчи на 2 години и Лилибет на 4 месеца.

Бившата актриса писа на Конгреса с призив да защитават родителския отпуск в момент, когато избраните длъжностни лица договарят обширна инвестиционна програма, която трябва да включва платен родителски отпуск значително по -малко от 12 -те седмици, предложени от президента Джо Байдън.

 

Съединените щати са една от малкото развити страни, които не гарантират отпуск за майката след раждане - нещо, което настоящият президент Байдън счита като добър подход за икономиката и връщането на току-що родилите майки на работа.

 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени