Няма да повярвате защо кралица Елизабет носи чанта в двореца

21 април 2022 | 08:40
6851
1
Инстаграм, Getty images
1

Чудили ли сте се защо кралица Елизабет носи дамска чанта в собствения си дом? Не, това не е просто протокол или необясним каприз.

Първата причина за това е, че дамската чанта е „сигнално устройство“ и с нейна помощ кралицата може да предаде на охраната и екипа си повече, отколкото мнозина могат да кажат с думи. Всъщност по този начин тя се отървава от скучни или неприятни събеседници, както и предава друга информация.


По време на събитията кралският персонал следи изкъсо дамската чанта на Елизабет, която тя премества в зависимост от това какво иска да "сигнализира". Ако вдигне чантата си и я сложи на масата по време на обяд, това е сигнал към персонала, че кралицата иска да си тръгне след пет минути, а ако я сложи на пода, това е сигнал, че води скучен разговор и би искала да бъде спасена от придворна дама.

Кралската дамска чанта е изключително удобен и функционален предмет, дори дръжката е направена с такава дължина, че да улесни ръкостискането.
 

У дома в своята чантичка кралицата носи със себе си и други "странни" неща: огледало и червило, банкнота от 5 паунда за църковно дарение, очила за четене и писалка.Казват, че съпругата на актьора Роджър Мур, веднъж на прием попитала Елизабет II защо носи чанта със себе си в Бъкингамския дворец, на което кралицата отговорила: „Тази къща е много голяма, нали знаеш!“.

Още по темата

Коментари

1 То е ясно защо
  25 януари 2022 | 18:37 отговор
 

Да не ѝ гепат снахите паспорта.

 

Добави Коментар

Най-четени