Автор
Веселина Петрова

О, да! МОЛ-ът вече отвори! А раздават ли по 500 лв. на входа да имаме да си харчим?

Карантина, карантина, ама сърцето иска друго. Един мечтае за кръчма с любимите си песни на Преслава, друг иска зумба парти, трети мечтае за последната блузка, онази готината с голямо деколте, която е видял на витрината в магазина. В МОЛ-а.

Затова днес малко лаконично се питаме - като отвориха моловете, освен дезинфектант, ще ни раздадат ли и по 500 лв. на входа ей така, да имаме да си харчим? Това в кръга на шегата!

А сега сериозно - ето мерките падат, времето е топло, което пък води и до падане на дрехите. Иска ни се нещо новичко, засукано, нещо свежо като за лято. А и имайки предвид, че с тази карантина сме качили поне пет кила, няма как да ни трябва нещо ново в гардероба. Поне, докато не влезем във форма. Добре че и фитнесите отвориха...

Е, аз не съм сред най-големите фенове на МОЛ-овете. Повече би ме зарадвало отварянето на детските градини. Но хайде да си го кажем честно – МОЛ-ът е повече от магазин. Той е олицетворение на градската ни свобода, на желанието ни да похарчим нещо, за да се почувстваме по-добре или просто да видим какво е най-най-фешън в момента.


Попитахме нашите читатели дали днес смятат да се „разпишат” в тези тъй желани големи магазини. С анкета. Не е представителна, но е откровена и точна. Във фейсбук, можете да се отбележите и вие с коментар. Изненади нямаше. Ясно е, хората не ходят в МОЛ-а да се заразяват. А за да пазаруват. Така че повод за притеснения, според мен, няма.

Ето няколко мнения, които показват най-точно нагласите.

Julian Clark: „За жените Молът си е вид психотерапия и социално занимание така, както за нас мъжете да идем на SteakHouse, Кръчма или Bar.”. Така е г-н Clark. И ние душа носим. Дори онези, за които пазаруването не е „манна небесна”.

Reny Georgieva
: „Смятам, че риска да посещаваме молове е повече от ясен,затворени пространства,без наличие на чист въздух,много хора на едно място..дрехи..пробни..неясни схеми за дезинфекция и проветрение...”. Факт, всеки има право да се страхува за здравето си и да прави най-доброто за него.
Следващият коментар обаче идва като отговор.

Корнелия Димитрова е заявила че: „Да се качиш в автобус е по-голям екшън и зомбиране. На 30 минути са, човек върху човек, всички с маски ама гагите им отвън, защото е задух. А е задух, защото не пущат климатиците, а не ги пущат защото генерала така им казал да правят...”.


Това е. Вие си решете. Дали да живеете, или да се пазите. Щото то и пазенето е относително. Дали ще сте в МОЛ-а, дали ще сте в автобуса или в офиса, вирусът винаги ще го има – като потенциалното зло. Според мен няма лошо да се поразходим в МОЛ-а. Ако преди това сме взели достатъчно превантивни мерки. Т.е. хапнали сме здравословно, поспортували сте, през уикенда сте се качили в планината, дишали сте чист въздух, организмът ви е получил нужните му дози слънце, витамини, минерали и... добро настроение.

Убедена съм, че ако поддържате добър имунитет, нито един вирус няма да ви стори зло. Защото ще можете да се преборите с него. Както и с негативизма и страха. Животът е цветен. Не може да има само напред и нагоре. Понякога има и изпитания. Ако не се вторачваме обаче в тях, ще можем да продължим напред без психически отклонения. И опасност за здравето ни.

Бъдете здрави! И се наслаждавайте на живота. От кръчмата, през риболова – до МОЛ-а.
И МОЛ-а ви, отворете детските градини. И аз съм човек. Може пък и в МОЛ-а да ми хареса.

*Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Instagram страница. Виж как да участваш тук: