Автор
Ева Геoргиева

Олимпийската сребърна медалистка Габриела Стефанова пред камерата на Woman.bg: за художествената гимнастика и живота след нея

Да се срещаш с вдъхновяващи момичета винаги е приятно, а именно такава е Габриела Стефанова. Тя е само на 23 години, но вече има огромни успехи зад гърба си.

Започва да се занимава с художествена гимнастика като дете, а само няколко години по-късно вече е републиканска шампионка - ансамбъл. Печелила е и второ и трето място на Държавно първенство Елит.

Участвала е в множество международни състезания и турнири, но най-голямото предизвикателство идва през 2014г., когато с националния отбор девойки отиват на младежките Олимпийски игри в Нанджинг и стават вицеолимпийски шампионки с треньори Камелия Дунавска и Валентина Иванова.

Габи завършва 166 СУ "Васил Левски" с квалификация помощник-треньор и висше образование със специалност треньор по художествена гимнастика в Национална Спортна Академия "Васил Левски".

След края на кариерата ѝ на художествена гимнастичка, Габи става треньор в клуб "Левски-Илияна". Работила е с подготвителни групи и съзтезателки, а също така е и преподавала в детски центрове и детски градини. Днес Габи е майка на щастливо и здраво момченце, а животът след спорта я води до съвсем нов път. Гимнастичката има собствен салон за красота, а в момента новата ѝ страст е лазерната епилация.

"Искам да помагам на хората да се чувстват красиви"
- казва Габи с усмивка, докато си говорим пред нейния салон. Тя е слънчева, амбициозна и, благодарение на спорта, изключително дисциплинирана, което от своя страна ѝ помага в бизнеса.

Цялото интервю с Габи вижте тук: