Повечето жени съхраняват козметиката си в специална чантичка. Но представете си да държите средствата си за разхубавяване на магнитно табло или в специална прозрачна масичка.

Избрахме за вас най-интересните и оригинални идеи, публикувани в интернет.

Четки за пудра и руж, тънки четчици за сенки, широки четки за фон-дьо-тен, щипка за извиване на миглите, гребенче за вежди... Има толкова много инструменти за гримиране! И не винаги е удобно да ги държите всичките в една чантичка. Тогава чудесна идея ще е подобна четвъртита купа от „Икея“, напълнена с кафе или други зърна по ваш избор. Четките ви ще стоят красиво и оригинално в тази подставка.



Козметиката може да украси не само лицето ви, но и стените на дома ви. Лесно е да направите произведение на изкуството от обикновени палитри със сенки – просто облицовайте с плат или хартия парче картон и налепете от задната страна магнитчета. Всякакви продукти с метални елементи в опековката ще се залепват с лекота на такава основа.

Когато имате много козметични средства, често се случва да изгубите нещо важно и дълго да го търсите. В резултат на това гримирането отнема двойно повече време. Но защо не пробвате да превърнете една обикновена масичка в козметичен щанд?

Чудесен резервоар за червила и четки може да стане всяка една кутия – просто проявете малко креативност и налепете преградни вътрешни стени. А вижте колко симпатично изглеждат тези картонени чашки, закачени на панделки. Минимум усилия с максимум резултат.



Ако не ви се занимава да правите специална кутия, можете да ползвате прозрачни кутии за храна. В тях всичко ще се вижда отлично, достатъчно компактни са, а освен това могат и да се затворят с капак. По този начин всичките ви козметични средства ще бъдат надеждно съхранени и подредени.

Спиралите, четките и моливите стоят достатъчно красиво в специална чаша или просто буркан, боядисан с боя и превърнат в произведение на изкуството.

Ако пък не искате козметиката ви да стои на показ, можете да разделите с пластмасови прегради вътрешността на удобно чекмедже. Всичките ви средства ще бъдат подредени красиво и удобно като при професионален гримьор.