Животът е труден, но когато не се предаваш и работиш за постигането на целите си, няма шанс да не бъдеш възнаграден. Доказателство за това е 50-годишната Пени Стрийтър, която от бездомна самотна майка се превръща в милионерка. Ето каква е нейната история:

Пени е родена в Зимбабве, но се премества с майка си в Англия, когато е на 12 г. Само три години по-късно тя напуска училище. Пени основава собствена компания на 22-годишна възраст, когато вече е семейна и бременна с третото си дете. Не след дълго обаче бизнесът й фалира, бракът й също се разпада и тя заживява в приют за бездомни. Така прекарва следващите две години.

„Бяха интересни времена. Имах три деца, а аз не можех да им дам нищо. Не знаех какво да направя, но се налагаше да взема мерки и то бързо. Всичко зависеше единствено от мен“, разказва Пени.

През 1995 г. тя решава да основе втора компания, тогава работи като детски аниматор. Тя създава фирма, чиято цел е набирането на медицински персонал. След време „Амбиция 24 часа“ се превръща в една от най-големите агенции за набиране на медицински сестри в света. Компанията се разширява и работи дори извън пределите на Великобритания, услугите й стигат чак до Южна Африка. През 2006 г. Пени дори е удостоена с отличие за успеха на компанията си.

Днес Стрийтър живее в Кейптаун с настоящия си съпруг, а състоянието й възлиза на 157 милиона лири.



Фирмата на Пени в момента разполага с над 20 хиляди квалифицирани сестри. След като бизнесът й в областта на медицината процъфтява, Стрийтър започва да произвежда вино. Скоро тя отваря четири ресторанта и два хотела в Южна Африка.

Благодарение на силния си непримирим дух, невероятен нюх и, разбира се, на късмета си, днес Пени Стрийтър се нарежда сред едни от най-заможните жени в света.

Четете още: Откъде идват парите на кралското семейство?