Да, с времето женските гърди се отпускат. Неизбежен физиологичен факт, който въпреки времето, може да бъде предотвратен. За щастие съществуват ефективни методи да поддържаме бюста стегнат, здрав и красив. Това е възможно, осъществявайки определени физически упражнения, използвайки правилни козметични продукти, залагайки на качествено бельо и не само...

Време е да стегнем мускулите. Набирания, лицеви опори, плуване и вдигане на (малки) тежести са идеални фитнес упражнения, които ако се осъществяват ежедневно, ще стегнете бюста и ще го поддържате прибран.

Масажът е задължителен, но с растително олио. Обогатени с протеини и стягащи съставки, растителните масла с екстракт от макадамия са идеални за ежедневна полза.

Пробвали ли сте студения душ? Звучи неприятно, но това е ефективен метод, който не бива да продължава повече от няколко секунди. Шоковата терапия има за цел да стегне мускулатурата, не да ви простуди.

Слънцето е полезно за здравето и доброто настроение, но не и за бюста. Деколтето е една от най-съблазнителни части на женското тяло. То подлежи на преждевременно стареене, тъй като кожата там е изключително чувствителна. Затова, дори да използвате слънцезащита с нисък фактор, за гърдите залагайте на най-високия - за предпочитане 50+.

Бельото играе главна роля в поддържането на стегнат и красив бюст. Който твърди обратното - греши! За целта е много важно да знаем точния си размер. Истината е, че 54% от жените не го знаят и купуват модели, които не са предназначени за тяхната фигура. Може и да е модерно да се ходи без сутиен, но той е най-добрият защитник на гърдите. Основните характеристика на бельото, което е препоръчително да носим са: плътни презрамки, стабилни банели, меки материи и здрава закопчалка.

Съвет: Гърдите не бива да бъдат притискани, стягани, мачкани, едната отгоре, другата по-надолу и т.н. Ако сутиенът ви се впива в кожата или се повдига в гърба, знайте, че това не е точния ви размер. Пробвайте отново.

Къде са гиричките? Или малки бутилки, пълни с вода. За да стегнете гърдите вземете две тежести (от 1 кг) и от начална стойка със спуснати ръце, започнете да ги вдигайте последователно. Пет минути дневно са досатъчни.

И не на последно място - спираме да спим нощем по корем. Независимо дали имаме голям или по-малък бюст. Най-добре е да се спи по гръб.