Автор
Христина Кирилова

Отвориха забавачка за отегчени мъже в мола: Специална стая теши господата

Откакто моловете светуват в България, със сигурност мъжете имат едно притеснение повече, а именно страхът, че този уикенд любимата им ще ги "завлече" в огромното търговско пространство и ще се лута между бутиците. Знаем, че понякога тези "разходки" струват не само дебели купчинки пари, но и доста нерви и изтръпване в крайниците на господата и в известен столичен мол най-накрая са се погрижили за комфорта им. Или да си го кажем направо - отворили са кът за мъже и вече не само децата са уредени със забавления, докато дамите разпалено харчат средства по магазините.

Съвсем очаквано, тази новина развълнува обществото и в мрежата кипи от коментари по темата. Ние, като медия, ще се въздържим от изказване на собственото си мнение и ще споделим някои от коментарите под публикацията на Мария Касимова-Моасе:

"Не знам какво е накарало в Сердика център и агенцията, която ползват, да определят мъжете за безопасно слабоумни същества. Но днес получих на пощата си това прес съобщение и реших, че нещо не съм разбрала. Ама разбрала съм - гордеят се със специална стая за МЪЖЕ! Стая за мъжете, които са принудени да се тътрят с жените си на шопинг в мола! Значи сега вече всяка жена може да си довлачи мъжа в мола и като почне да й лази по нервите, да мрънка и да вика “аре, кво се моташ? “, да го хване за ръката и като неизлитащо хвърчило да го заведе да се анимира в мъжкия кът! Там са му направили “мъжки” удобства - джаги, голям телевизор с шампионска лига, книжна селекция (не е уточнено в какви области), диван за излягане. Значи оставя си жената там мъжа да си играе с другите мъже, казва му да внимава, избърсва му носа, шипва го по бузката и му пожелава да си намери приятелчета. Той клати глава и го играе тъжен. А жената като обърне гръб, прави нещо, дето не е правил от ергенското си парти - примерно си сваля га.щите и се над.пва към ескалаторите! Там друга жена, повела мъжа си да го оставя в мъжкия кът, възмутено му показва как не се прави и превантивно му дръпва ухото!… Ама все невъзпитани мъже водят по тия молове!
“Ама госпожооооо, я си го вижте вашия как се е опънал на дивана! Ами моят къде да легне, нали и той е мъж, иска му се! Ми възпитавайте ги тия мъже, бе, като майките им не са успели!”. Защото така… абе да сложат едни решетчици отпред, че знаеш ли го, като го оставиш там дали няма да се подведе по някой лош мъж и да вземат да тръгнат нанякъде за по бира! Или пък някой да внесе в къта поЛно списание. Въх! Ами ако си вкарат… знаете, хубави момичета много в мола, а па на мъжа ангелът му слаб, та… И още нещо ще кажа като притежателка на мъж - значи от като се събуди до 11 ч, когато отваряте, аз кво да го правя? А след 21 ч.?! Ми мислете ги тия неща - направете стая за нощно пребиваване! Оставяме ги в осем сутрин и ги взимаме… другия понеделник! Нема и да забележат, нали ше ги гледате хубаво, все пак?! …
Още много мога да съм саркастична, но не е нужно. Нужно е някой да се сети, че тая стая можеше да е за “всеки, на когото не му се разхожда повече из мола, но иска да си чака половинката”, примерно. И да се турят в нея книги всякакви, малко музикална селекция на слушалки (намерете си рекламодател), игри като шах, табла, Не се сърди човече, Монополи, списания за всичко и два компютъра, та ВСЯКАКВИ хора да могат да си почиват в стаята, наречена дори в самото прес съобщение “мъжката стая”. Ами мъжете обиждате, вие от Сердика мол, това мина някъде през 50-те на миналия век в напредничавите реклами, когато жените отиваха да се бият за перални, а мъжете стояха вързани пред магазина като пудели.
Унизително е.
Прилагам и оригиналното съобщение.
“Сердика Център решава проблемите на хиляди мъже в мола
Новооткритата „мъжка стая“ на територията на търговския център ще предложи редица забавни активности за мъжкия пол
Всички знаем, че шопинга в мола е една от любимите дейности на жените и една от по-малко любимите на мъжете. Щом се отнася до мъжкия пол е сигурно, че те не биха желали нищо повече от това да се забавляват в компанията на своите приятели или да почиват в комфорта на собственият си дом пред това да правят компания на половинките си по магазините. Добрата новина е, че от този месец, на мъжете които посещават Сердика Център няма да им се налага да избират между това да направят своите любими жени щастливи или да угодят на себе си и да се отдадат на своите любими дейности.
От 1 ноември, търговският център разполага със специално обособена „мъжка стая“, която предлага на мъжете разнообразие от развлекателни дейности, с които могат да релаксират на спокойствие далеч от модната суматоха. Освен приятната атмосфера, стаята отговаря на нуждите и интересите на всеки мъж. Тя е оборудвана с луксозен телевизор и удобни дивани, с които футболните фенове ще могат да се наслаждават на Световното първенство, а най-големите ентусиасти ще могат да демонстрират уменията си на джагата. От друга страна, тези които желаят да стимулират интелекта си по увлекателен начин могат да премерят сили на табла или да отдъхнат с книга в ръка от предоставената им книжна селекция. Стаята ще работи всеки ден от 11 до 21 часа и се намира на ниво -1.
Ноември не е случаен месец за откриването на тази стая. Световното движение „Мовембър“, което се стреми да увеличи осведомеността относно здравословните проблеми засягащи мъжете, както и денят на мъжа, който се празнува на 5-ти ноември, са само част от причините, които стоят зад тази инициатива. Значителен повод е и стартът на Световното първенство по футбол на 20-ти ноември, събитие което се очаква с голям интерес от мъжете по цял свят. Телевизорът в мъжката стаята ще включва и спортния канал на Диема, който директно ще излъчва на живо мачовете от Световното първенство в Катар.
На място ще откриете и специален промокод, който дава допълнителни 200 точки на всеки новорегистрирал се в мобилното приложение с лоялна програма на Сердика Център – SPOT. Мобилната апликация дава редица преимущества и удобства на потребителите. Освен, че получават специални отстъпки в избрани магазини, клиентите могат да сканират своите касови бележки след пазаруване в мола и да трупат точки, които да разменят за страхотни подаръци.
Повече информация можете да откриете в сайта на Сердика Център. “

А ето какво гласят част от коментарите след споделеното ѝ мнение по темата:

"Моля жената на Митко да го прибере от мъжкия център. Повтарям. Моля, жената на Митко да го прибере от мъжкия център", "Хм.... Имаме проблем! В нашето семейство аз мразя шопинга, мъжът ми го обича. Ще ме пуснат ли в "мъжката" стая да облекча мъките си, докато съпругът ми пазарува?", "Оффф, много са смотани. Бих влязъл в такава мъжка стая само и единствено, ако в тази стая се намират и бушоните на целия мол", "Без ракия и салата, или поне бира с чипс, нема да стане", "А жените им с или без фереджета ходят до мола?", "Моя ще го пусна само с мама, да го наглежда", гласят само част от коментарите, които наистина усмихнаха деня ни.

Четете още: 8 секунди – толкова са нужни на мъжа, за да се влюби: Как да се възползвате от тях