Автор
Весела Георгиева

Пет знака, че трябва да си тръгнеш от връзката

Любовта е даване и получаване. Оказва се обаче, че много от нас живеят в токсични връзки и смятат, че това е нормално. Когато единият партньор е манипулатор, другият започва да губи себе си, става несигурен, изпада в депресия. Това е нездрава връзка и ако вашата е такава, значи е дошло време за промяна.


Ако се чувствате объркани...


Ако партньорът ви редовно ви обвинява в странно поведение, кара ви да се чувствате зле, това е сигурен знак, че нещо не е наред. Ако се чувствате объркани и постоянно сте в стрес, съберете си багажа и кажете "Сбогом".

Ако започвате да се съмнявате в себе си...

Много често жертвите на токсични партньори започват да се съмняват в своите преценки за нещата от живота. Те се съобразяват с мнението на партньора и често приемат неговите решения за свои. Ако вашата половинка постоянно ви упреква за начина, по който се обличате, мислите, говорите - бягайте!



Ако ви обвиняват, че сте емоционални

Друга тактика на манипулатора е да обвини партньора си в свръхемоционалност. А всъщност вие сте си точно толкова емоционални, колкото трябва. Просто не сте с правилния човек.

Ако сте несигурни...

Манипулаторът е несигурен и се опитва да промени това, създавайки съмнения в другия. И когато несигурността на жертвата стане по-голяма от неговата, той е сигурен, спокоен и властващ. Според терапевта д-р Жанет Реймонд, ако си неуверена, то е по-вероятно да дадеш власт на отсрещния, бивайки привързана към него.



Ако все имате чувството, че грешите и се извинявате за това...

Ако постоянно сте в стрес да не направите грешка, за да ядосате партньора, вие сте в беда. Правилното решение е да си тръгнете. И да си върнете себе си.